Mindenkit érintő fontos felhívást tett közzé a rendőrség!

Mindenkit érintő fontos felhívást tett közzé a rendőrség!

Mindenkit érintő fontos felhívást tett közzé a rendőrség!

(Friss hírek)

CsaT(T)lakozz kampány ide vagy oda, gyalázatos számokat mutatnak az októberi ellenőrzéseink adatai. A rendőrök az elmúlt hónapban több mint 10 700 olyan autóssal – 80%-ban sofőrökkel – találkoztak, akik fittyet hányva a szabályokra nem csatolták be a biztonsági övet. Pedig az öv életet menthet. Nem éri meg kockáztatni sem saját magunk, sem mások életét!

Még nagyobb felelőtlenség, hogy közel kétszázan a gyermekük testi épségét és életét kockáztatták azzal, hogy vagy szabálytalanul, vagy egyáltalán nem használták a gyermekülést.

A kifogások tárháza persze kimeríthetetlen: „kényelmetlen”, vagy „épp csak leugrottam a boltba/óvodába/iskolába…” Mindent (is) hallottunk már.

Az időjárási körülmények egyre zordabbá válnak, bukósisak nélkül motorra ülni nemcsak könnyelműség, hanem szabálytalan is. Mégis több mint ötvenen játszottak ezzel orosz rulettet októberben – írják a rendőrség közleményében.



Van egy minden problémát megoldó jó tanácsunk, amit eddig azért nem vetettünk be, nehogy cinizmussal bélyegezzenek meg minket. Azoknak, akik az unásig ismételt rendőrségi üzenetek és a szabályok ellenére nem képesek bekötni magukat (vagy bukósisakot húzni), javasoljuk, hogy használják a közösségi közlekedést! Ott – kevés kivételtől eltekintve – nem lesz kényelmetlen a biztonsági öv.

Felelősséggel tartozunk családunkért, embertársainkért egyaránt!

…hogy mindenki hazaérjen!

error: Content is protected !!