Site icon News7

Tűzgyújtási tilalom 2024 – rendkívüli változás lép életbe Magyarországon, itt a bejelentés!

Tűzgyújtási tilalom 2024 – rendkívüli változás lép életbe Magyarországon, itt a bejelentés!

Tűzgyújtási tilalom 2024 – rendkívüli változás lép életbe Magyarországon, itt a bejelentés! A jelenleg is tartó esőzésnek és az elmúlt 24 órában lehullott csapadéknak köszönhetően május 18-tól Bács-Kiskun vármegyében is megszűnik a tűzgyújtási tilalom – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken.

FRISS HÍREINK >>




Tájékoztatásuk szerint a lehullott csapadék elérte az erdő avarszintjét. Valamint az éghető könnyű biomassza olyannyira átnedvesedett, hogy az már nem okoz tűzveszélyt. Az időjárási előrejelzés alapján a következő napokban is borult, hűvös idő várható, esetenként záporokkal. A csapadék és az alacsony hőmérséklet növeli a levegő relatív nedvességét. Így közvetetten a holt biomassza nedvességét is – olvasható a közleményben.

Mint írták, a Nébih – az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyetértésével – május 18-tól Bács-Kiskun vármegyében is megszünteti a korábban elrendelt tűzgyújtási tilalmat, vagyis szombattól nem lesz érvényben tűzgyújtási tilalom az országban. A hatóság ugyanakkor felhívta azonban a figyelmet, hogy tüzet rakni erdőterületen a tűzgyújtási tilalom visszavonása után is csak szélcsendes időben, a kijelölt és kiépített tűzrakó helyeken lehet. A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, és annak biztonságos oltásáról minden esetben kötelező gondoskodni.

Exit mobile version