Figyelem, fontos! Ha te is kaptál ilyen számlát, NE FIZESD BE!

Figyelem, fontos! Ha te is kaptál ilyen számlát, NE FIZESD BE!

Figyelem, fontos! Ha te is kaptál ilyen számlát, NE FIZESD BE! Az elmúlt napokban számos Telekom-ügyfél kaphatott gyanús e-maileket, amelyek számlabefizetésre vagy webmail-belépésre ösztönöznek.

A Magyar Telekom hivatalos honlapján figyelmeztetést adott ki, melyben arra hívják fel a figyelmet, hogy a csalók egyre kifinomultabb módszerekkel próbálják megszerezni az ügyfelek személyes és bankkártya adatait.



A Telekom azt javasolja, hogy a webmail hivatalos honlapját mentsd el könyvjelzőnek, és onnan nyisd meg, ne az e-mailekben található linkekről. Ha valamelyik e-mailben található linkre kattintva megadtad a Telekom fiók adataidat, változtasd meg a jelszavad.

Ha fizetést is a levélben szereplő linken keresztül tetted, és megadtad a bankkártya adataidat, azonnal vedd fel a kapcsolatot a számlavezető bankoddal.

A csalók kreativitása határtalan, és egyre többféle módszerrel élnek vissza a Magyar Telekom nevével. Ezek a módszerek közé tartoznak a hamis számlabefizetésre vonatkozó e-mailek, webmail-belépésre ösztönző üzenetek, és más adathalász technikák.

A Telekom honlapján részletes leírást találsz a leggyakoribb csalási típusokról, amelyek segíthetnek a visszaélések időben történő felismerésében és megelőzésében.



Ha csalás áldozata lettél, fontos, hogy tegyél rendőrségi feljelentést. Ezt személyesen vagy e-mailben is megteheted. További információért látogass el a www.police.hu weboldalra vagy keress rá a lakóhelyed szerinti rendőrkapitányság elérhetőségeire.

A csalásokat vagy csalási kísérleteket a Telekomnak a 1414 telefonszámon vagy a www.telekom.hu/irjonnekunk weboldalon is jelezheted. Ha bejelentést teszel, igyekezz minél részletesebben átadni minden releváns információt, hogy ezzel is segíthesd a vizsgálatot.

Cég esetében csak a jelenlegi aláírásra jogosult tehet bejelentést. Ehhez szükséged lesz az aláírási címpéldányra és a cégbejegyzési végzésre is. A dokumentumok beérkezése után a Telekom megteszi a szükséges intézkedéseket és elindítja a hivatalos eljárást.



A Magyar Telekom mindenben együttműködik a rendőrséggel a konkrét ügyekben, és saját hatáskörében az érintett hatóságokkal is dolgozik a visszaélések visszaszorítása érdekében. A Telekom folyamatosan vizsgálja a beérkező visszaélésekkel kapcsolatos bejelentéseket, bár az előfizetőknek okozott kárért nem tud felelősséget vállalni.

Legyünk tehát óvatosak, és mindig körültekintően kezeljük a gyanús e-maileket, hogy elkerüljük a csalások áldozatává válást!

error: Content is protected !!