Hivatalos, bejelentették – Döntöttek a hatnapos munkahétről, ekkor lép életbe:

Hivatalos, bejelentették – Döntöttek a hatnapos munkahétről, ekkor lép életbe:

Hivatalos, bejelentették – Döntöttek a hatnapos munkahétről, ekkor lép életbe: Hatnapos munkahetet vezetnek be a szakképzett munkaerő növekvő hiánya miatt július 1-től Görögországban.

( Friss híreink )

Hatnapos munkahetet vezetnek be a szakképzett munkaerő növekvő hiánya miatt július 1-től Görögországban – írja a Welt alapján a 24.hu. Az intézkedés nem kötelező érvényű, de bőkezű bérkiegészítésset kaphat, aki bevállalja.




Az új szabályozás értelmében a munkavállalók számára biztosítani kell a hatnapos munkahét lehetőségét. Ha a hatodik munkanap szombatra esik, negyven százalékos bérpótlék jár, míg vasárnap és ünnepnapokon 115 százalékos bérpótlékot kínálnak. A reform célja a munkaerőhiány csökkentése és az ország gazdasági helyzetének javítása.

„A cél az, hogy a váltott műszakban dolgozó ipari vállalatok folyamatai ne szakadjanak meg a magasan képzett személyzet hiánya miatt” – idézte a lap a görög Munkaügyi Minisztérium közleményét. A görög munkaügyi tárca szóvivője szerint az intézkedés lehetővé teszi, hogy a jelenlegi túlmunkát az árnyékgazdaságból a legális gazdaságba irányítsák. Az új szabályozás nem terjed ki minden ágazatra. A köztisztviselők mentesülnek a hatnapos munkahét alól. Azonban a lehetőség mind az állami, mind a magánszektorban elérhető, különösen olyan területeken, mint a bankszektor, a közszolgáltatások és a mezőgazdaság.

error: Content is protected !!