Site icon News7

Nincs kegyelem, ítéletidő lesz Magyarországon – Kiadták a piros figyelmeztetést!

Nincs kegyelem, ítéletidő lesz Magyarországon – Kiadták a piros figyelmeztetést!

Nincs kegyelem, ítéletidő lesz Magyarországon – Kiadták a piros figyelmeztetést! Magyarország nagy részén ma tetőzik a hőség, a maximumok országszerte meghaladják a 30, a déli, délkeleti országrészben sokfelé a 35-36 fokot. Magas középhőmérséklet miatt Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében a legmagasabb, harmadik fokozatú (piros) figyelmeztetés van érvényben, 10 megyére második szintű (narancs) figyelmeztetést, 3 megyére első szintű figyelmeztetést adtak ki.




Időjárás pénteken

Hazánk nagy részén ma tetőzik a hőség, a maximumok országszerte meghaladják a 30, a déli, délkeleti országrészben sokfelé a 35-36 fokot. Emellett fátyolfelhők és szaharai por által szűrt napsütésre számíthatunk csapadék nélkül, és néhol lengedező széllel – írta reggeli időjárás-előrejelzésében a HungaroMet.

Magas középhőmérséklet miatt Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében a legmagasabb, harmadik fokozatú (piros) figyelmeztetés van érvényben! ezekben a megyében A napi középhőmérséklet 27 °C felett alakulhat.




10 megyére második szintű (narancs) figyelmeztetést, 3 megyére első szintű figyelmeztetést adtak ki.

Időjárás a Balaton és a Velencei-tó térségében

A délután második felére mérséklődik a légmozgás. A napsütést szaharai por, illetve a hatására kialakuló, változó mennyiségű fátyolfelhőzet fogja szűrni – írta a HungaroMet. Csapadék nem valószínű. Kánikula várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet 34, 35 fok körül alakul. Késő estére is csak 28 fok köré csökken a hőmérséklet.




A Balaton Siófoknál 24, a Velencei-tó Agárdnál 26 fokos.

Időjárás szombaton

Az Időkép időjárás-előrejelzése szerint szombaton egy hidegfront érkezik élénk, erős északi-északnyugati széllel. Erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és több tájegységünkön is kialakulhatnak záporok, zivatarok, néhol hevesebb viharok is lehetnek. Nyugaton, északnyugaton és északon már valamelyest mérséklődik a hőség,

ezeken a tájakon 28-32 fok ígérkezik, máshol viszont még 33-38 fokot mutathatnak a hőmérők.

A hajnal a legtöbb helyen még nem hoz igazi felfrissülést.

Csongrád-Csanád és Békés megyére harmadik szintű figyelmeztetést adtak ki a szombati napra magas középhőmérséklet miatt!




A HungaroMet térképén 4 megye esetében második szintű, 5 megyében pedig első szintű figyelmeztetés látható.

Zivatar miatt 11 megyében első szintű, 8 megyében pedig második szintű figyelmeztetés van érvényben a szombati nap esetében.

Szombat éjfélig tart a hőségriadó, vasárnapig él a vörös kód!

A HungaroMet előrejelzése alapján a Belügyminisztérium vasárnapig meghosszabbította és további vármegyékre is kiterjesztette a hajléktalanok egészségének megóvása érdekében elrendelt vörös kódot – jelentette be csütörtökön a tárca szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára.




Szerdán az Észak-Alföld két vármegyéjére (Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok), a Dél-Alföld három vármegyéjére (Békés, Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun) és a Dél-Dunántúlon Tolna vármegyére rendelték el a riasztást, csütörtöktől viszont már Baranya, péntektől pedig Somogy, Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Fejér vármegyében is érvényes lesz a vörös kód.

Szombaton és vasárnap egyes vármegyékben fokozatosan megszűnik a riasztás.

A harmadfokú hőségriadó szerda 0 órától lépett életbe és szombat éjfélig marad érvényben.

Exit mobile version