Beiskolázási támogatás – sok családnak jól jön ez a pénz!

Beiskolázási támogatás – sok családnak jól jön ez a pénz!

Beiskolázási támogatás – sok családnak jól jön ez a pénz! A beiskolázási támogatással 50 ezer forintot is lehetne fogni a költségeken, mégis kevesen ismerik ezt a lehetőséget.

Mi történik? Az Erste által készített felmérésből kiderül, hogy a legtöbben gyermekenként 20-50 000 forintos kiadással kalkulálnak az iskolakezdés idején, de a megkérdezettek 26 százaléka szerint a költségek a 100 ezres nagyságrendet is elérik. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint meglepő helyen lelhetünk anyagi segítségre. Ott, ahol az egészségünk is olcsóbb lehet: az egészségpénztárban.




Hogyan? A gyakorlottabb szülők valószínűleg utánanéznek, hogy milyen támogatások elérhetők. Több város és fővárosi kerület önkormányzata támogatja az iskolakezdést készpénzzel vagy utalvánnyal, és a múlt csütörtöki kormányinfó szerint idén is korábban, már augusztus 23-tól érkeznek a családtámogatások, mint a gyes, gyet és a családi pótlék. Ez azonban nem sokra elég. Ezzel szemben a szakértő felhívja a figyelmet: az egészségpénztárból – bizonyos feltételekkel – minden évben gyermekenként a havi minimálbér összegét költhetjük el a beiskolázás költségeinek fedezésére.

Ez 2024-ben 266 800 forint, amelyből óvodás, általános- és középiskolás gyermekeknek tanszerek, ruhák vásárolhatók, illetve főiskolai, egyetemi hallgatók tandíja, kollégiumi vagy albérleti díja fizethető.

De miért éri ez meg? Az egészségpénztári befizetések 20 százaléka adóvisszatérítés formájában visszaigényelhető, ezért ez valódi megtakarítást jelent a beiskolázás költségein. Ez pedig jelenleg 53 360 forint.

error: Content is protected !!