2025-08-22
csalamádé télire

Csalamádé télire

Ropogós csalamádé télire

Hogy mi a ropogósság titka?

Nem szabad megtömni az üveget, mert megpuhul, csak az üveg alját kell megütögetni és lejjebb rázódik. Isteni finom!

Hozzávalók:

(kb. 10 db 7 dl-es befőttes üvegnyi mennyiség)

2 kg uborka

2 kg káposzta

1 kg hagyma

1 kg paprika (vegyesen)

0,5 kg sárgarépa

7 dkg só

1 kg cukor

3 dl 20%-os ecet

1 kávéskanál nátrium benzoát

1 kávéskanál borkén

Elkészítés:

A felaprított hozzávalókat összekeverjük, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel és 24 óra alatt többször átforgatjuk, majd üvegekbe töltjük. (Víz nem kell hozzá!)

error: Content is protected !!