Isteni francia krémes – itt a recept, a nagymamámtól tanultam el!

Isteni francia krémes – itt a recept, a nagymamámtól tanultam el!

#RECEPTEK

Hozzávalók kb. 20 szelethez

A tésztához

  • 2 csomag leveles tészta

A krémhez

  • 4 csomag vaníliás pudingpor
  • 1,6 l tej
  • 4 ek. liszt
  • 6 tojássárga
  • 12 ek. cukor
  • 20 dkg margarin

A habhoz

  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló

A tetejére

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg margarin

Elkészítés

  1. A krémhez a pudingporokat simára keverjük kevés tejben a liszttel. Egyenként hozzáadjuk és eldolgozzuk benne a tojássárgákat, majd hozzáöntjük a többi tejet is és sűrű krémmé főzzük. Még melegen eldolgozzuk benne a cukrot is, majd levesszük a tűzről és hagyjuk langyosra hűlni. Ekkor robotgéppel eldolgozzuk benne a margarint.
  2. A habhoz a tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk a margarinnal. Az egyik tésztát kiterítjük és erre simítjuk a csokoládét. Hűtőbe tesszük, amíg megdermed, majd felszeleteljük.
  3. A másik tésztalapot is kiterítjük és a tetejére halmozzuk a kihűlt krémet. Egyenletesen rásimítjuk a habot, majd a tetejére sorakoztatjuk a csokoládés tésztadarabokat. A süteményt hűtőbe tesszük 1 éjszakára pihenni. Másnap a felső tésztalap mentén felszeletelve tálaljuk.

Munka: 60 perc

Fogyasztható: másnap