Site icon News7.hu

Dobálós savanyúság recept télire, isteni finom!

csalamádé télire

Csalamádé télire

Dobálós savanyúság recept télire, isteni finom!

Nagy edénybe készítsd, így nem kell üvegekkel bajlódnod, nem kell fertőtleníteni. Folyamatosan tedd hozzá a zöldségeket, ahogy érnek, de ahogy fogynak, úgy töltheted újra.

Hozzávalók:

+ a Mamám tesz bele kaprot, abból is a magosat szokta!

Így készítsd el:

  1. Kevés vízben oldd fel a borkénport és a nátrium benzonátot, majd add hozzá a többi vízhez, és öntsd bele a vödörbe. Adj hozzá cukrot, sót, ecetet és a fűszereket, a tormát, a kaprot, babérlevelet, egész borsot, mustármagot , koriandert és a borókabogyót.
  2. A zöldségeket tisztítsd meg, mosd meg, a hibás részeket távolítsd el, a paprikát kicsumázva, félbevágva, az uborkát, az almapaprikát,a pici zöld dinnyét, karfiolt, gyöngyhagymát dobd bele a lébe, majd a tetejét tányérral zárd le. Szorítsd bele őket a lébe, zárd le a vödör tetejét.
  3. A lényege ennek a savanyúságnak, hogy ahogyan a zöldségek a kertben teremnek, úgy töltsd fel folyamatosan a vödör tartalmát. Sötét, hűvös helyen tárold.  Nagyjából 10 nap  érlelés  után a savanyúságot el is fogyaszthatod.

Friss hírek, percről percre

Exit mobile version