Paleo kenyér recept
Aki Candida diétát folytat, az élesztő miatt ne süsse meg!
Hozzávalók (2 karos géphez):
- 300 g Szafi Reform paleo kenyér és péksütemény lisztkeverék
- 25 g tojásfehérjepor
- 5 g Szafi Reform himalaya só
- 7 g porélesztő
- 30 g fehérborecet
- 25 g Szafi Reform kókuszolaj
- 3 db tojás (177 g)
- 300 g meleg víz
- + 4 g Szafi Reform bambuszrost liszt a gyúráshoz
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat.
Üssük a tojásokat a gép üstjébe, mérjük bele a vizet, olajat és az ecetet, majd öntsük bele a lisztet.
Indítsuk el a csak dagasztás programot és hagyjuk végigfutni.
Ezután vegyük ki a tésztát a gépből, bambuszrostlisztes felületen gyúrjuk át, majd formázzunk az üst méretének megfelelő rudat belőle.
Vegyük ki a lapátokat, rakjuk bele a tésztát, majd tegyük vissza a még meleg gépbe és kelesszük 50 percig. (A gép nincs bekapcsolva, csak a dagasztás melege van még benne!)
Ezután indítsuk el a sütés programot 70 percre. (Az enyém csak ennyit enged.)
Ha lejárt a sütési idő, állítsuk további 40 percre.
Ha kisült a kenyér azonnal vegyük ki az üstből és rácson hűtsük ki.
A kenyér kihűlve 628 g lett.
Ropogós héjú, nagyon lukacsos, légiesen könnyű, mellékízmentes.
Sütés közben a gép üvegfedeléig kelt a tészta, később egy kicsit összeesett.
Kelesztés alatt nem sokat nőtt, kb. 40-45 perc múlva a sütés kezdetétől kezdett növekedni.
Az üstöt nem kell kikenni semmivel, nem fog beleragadni a tészta. via