Isteni francia krémes – itt a recept, a nagymamámtól tanultam el!
#RECEPTEK
Hozzávalók kb. 20 szelethez
A tésztához
- 2 csomag leveles tészta
A krémhez
- 4 csomag vaníliás pudingpor
- 1,6 l tej
- 4 ek. liszt
- 6 tojássárga
- 12 ek. cukor
- 20 dkg margarin
A habhoz
- 5 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
A tetejére
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg margarin
Elkészítés
-
A krémhez a pudingporokat simára keverjük kevés tejben a liszttel. Egyenként hozzáadjuk és eldolgozzuk benne a tojássárgákat, majd hozzáöntjük a többi tejet is és sűrű krémmé főzzük. Még melegen eldolgozzuk benne a cukrot is, majd levesszük a tűzről és hagyjuk langyosra hűlni. Ekkor robotgéppel eldolgozzuk benne a margarint.
-
A habhoz a tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk a margarinnal. Az egyik tésztát kiterítjük és erre simítjuk a csokoládét. Hűtőbe tesszük, amíg megdermed, majd felszeleteljük.
-
A másik tésztalapot is kiterítjük és a tetejére halmozzuk a kihűlt krémet. Egyenletesen rásimítjuk a habot, majd a tetejére sorakoztatjuk a csokoládés tésztadarabokat. A süteményt hűtőbe tesszük 1 éjszakára pihenni. Másnap a felső tésztalap mentén felszeletelve tálaljuk.
Munka: 60 perc
Fogyasztható: másnap