Orbán rendkívüli bejelentés

1 perce jött: Váratlan bejelentést tett Orbán Viktor, az egész ország érintett

1 perce jött: Váratlan bejelentést tett Orbán Viktor, az egész ország érintett

1 perce jött: Váratlan bejelentést tett Orbán Viktor, az egész ország érintett – Péntek reggel rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor miniszterelnök az árvízvédelmi operatív törzs ülése után, ahol ismertette az árvízhelyzet legfrissebb fejleményeit és a védekezési munkálatok legfontosabb tudnivalóit.

News7

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a kormány és a védekezésben résztvevő szervek teljes mértékben felkészültek a várható áradások kezelésére.

A vízügyi szakemberek előrejelzései szerint a Duna péntek reggel Komáromnál tetőzik, míg Esztergomban a tetőzést péntek délutánra várják.

A jelenlegi becslések alapján az árhullám mintegy fél méterrel marad el a 2013-as rekordmagasságtól, ami némileg megnyugtató hír a térség lakóinak és a védekezésben résztvevőknek.

Budapesten a Duna várhatóan szombat délután éri el legmagasabb szintjét, így a fővárosban is megfeszített munkával készülnek a védekezésre.




A szakemberek folyamatosan ellenőrzik a gátakat, és szükség esetén további erősítéseket hajtanak végre.

A lakosságot arra kérik, hogy fokozottan figyeljék az illetékes hatóságok tájékoztatásait, és kövessék az esetleges kitelepítési és biztonsági utasításokat.

Orbán Viktor külön kiemelte, hogy a katasztrófavédelem, a rendőrség és a honvédség összehangolt munkával dolgozik annak érdekében, hogy minimalizálják az árvíz okozta károkat és beszélt a 2025-ös minimálbér emelésről, erről itt és itt már írtunk.

„Mindent megteszünk azért, hogy megvédjük az emberek életét és tulajdonát” – hangsúlyozta a miniszterelnök.

A helyzet további alakulásáról és a védekezési munkálatokról a nap folyamán folyamatosan érkeznek az újabb információk.

Az érintett területeken élőket arra kérik, hogy tartsák be a hatóságok utasításait és szükség esetén kérjenek segítséget.