Adóbevallás 2019: határidők, dátumok, 1853 any szja-bevallás nyilatkozat letöltés >>

Adóbevallás 2019: határidők, dátumok, 1853 any szja-bevallás nyilatkozat letöltés >>

Az szja bevallásnál több minden egyszerűsödött az évek folyamán, könnyebb lett az adózók jelentős részének mert már nem kell kínlódni az adóbevallással, és nem kell elveszniük a bevallás útvesztőiben, mert elkészíti a NAV a tervezetet helyettünk, amit csak le kell ellenőriznünk és jóvá kell hagynunk. 2019-től tovább egyszerűsödik az adóbevallás is. 

Idén bővül azoknak a köre akiknek , a NAV külön kérés nélkül elkészíti az szja-bevallás tervezetét az őstermelőknek, az áfafizetésére kötelezett magánszemélyeknek és a korábbi években munkáltatói adómegállapítást választóknak is.
Az MTI-vel közölte Tállai András, az adóhivatalt vezető államtitkár, az adózás szempontjából fontos határidőket. A NAV honlapjáról már elérhető az e-szja webes kitöltő felülete, január 8-tól bárki beküldheti elektronikusan az szja 1+1 százalékos nyilatkozatát .

A változásokról januárban minden érintettnek levelet küld a NAV, a teendőkről is és a fontos határidőkről is. Akiknek van ügyfélkapus regisztrációja, azoknak odaküldi a tudnivalókat, akiknek nincs, annak postán küldik ki , január 31-ig.

Akinek nincs ügyfélkapuja, az kérheti március 19-éig SMS-ben, űrlapon, formanyomtatványon, levélben, személyesen, valamint az 1819-es telefonszámon is, hogy postázzák neki a tervezetet. Március 15-étől megnézhetik az ügyfélkapus regisztrációval rendelkezők a tervezetet, jóváhagyhatják és a webes felületen akár módosíthatják is.
A bevallás a régi ÁNYK-programmal is kitölthető, a papíralapú bevallásra is, az ügyfélszolgálatokon lehet beszerezni a nyomtatványt.

Február 26 az egyéni vállalkozók szja-bevallásának benyújtási határideje .

2019-ben Május 20-ig kell benyújtaniuk a bevallást az egyéni vállalkozói tevékenységet nem végző magánszemélyeknek , a mezőgazdasági őstermelőknek és az áfa fizetésére kötelezetteknek is.

 

Be the first to comment on "Adóbevallás 2019: határidők, dátumok, 1853 any szja-bevallás nyilatkozat letöltés >>"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


15 − tizenkettő =

error: Content is protected !!