Azonnali 630 ezer forintos támogatást kap a polgármestertől, aki ebbe a faluba költözik, akár egyedül, akár a párjával, akár a családjával!

Erről tudtatok? Azonnali 630 ezer forintos támogatást kap a polgármestertől, aki ebbe a faluba költözik, akár egyedül, akár a párjával, akár a családjával! Könnyű feltételek, csak költözni kell! Bárki megkapja a pénzt, aki odaköltözik!!! Részletek itt >>>>

Százezreket fizet egy falu annak, aki hajlandó odaköltözni

Látványosan olcsó lakbérrel és nagy pénzek ígéretével küzdene egy falu az elnéptelenedés ellen.

Az olaszországi Bormida faluja bárkinek 2000 eurot, azaz 600 ezer forintot fizet, annak, aki odaköltözik a faluba.A probléma szokásos, a falu lakossága nagyon lecsökkent, jelenleg már kevesebb, mint 400 lakosa van, és ennek a folyamatnak a megállításáért hozták létre ezt a fizetős programot.

A fiatalok a faluból a környező városokba költözte, tehát a probléma szokásos, Magyarországon is számos falu küzd ezzel.A polgármester ezen kívül nagyon olcsó albérletekkel, lakbérekkel: egy kisebb lakásért havonta 50 eurót, azaz nagyjából 15 500 forintot kellene fizetni, míg egy nagyobb lakást havi 120 euróért adnának.Ez különösen kedvező ár, hiszen ha csak belegondolunk, hogy nálunk milyen albérlet árak vannak…ű

Sajnos a faluban munkalehetőség nincs, ezért is néptelenett el ennyire, de akinek autója van, az könnyedén eljuthat bármelyik közeli faluba, vagy városban ahol munkát találhat! A helyzet nem egyedi: Olaszország-szerte nagyjából 2500 falvat fenyeget az elnéptelenedés.

Bormida település Olaszországban, Liguria régióban, Savona megyében. Bormida Calice Ligure, Calizzano, Mallare, Osiglia, Pallare és Rialto községekkel határos.

Közigazgatás
Ország Olaszország
Régió Liguria
Megye Savona (SV)
Irányítószám 17040
Körzethívószám 019
Forgalmi rendszám SV