Bérkalkulátor 2019: Nettó-Bruttó bér kiszámítása 2019-ben!

Bérkalkulátor 2019: Nettó-Bruttó bér kiszámítása 2019-ben!

Mitől függ a nettó és a bruttó bér kiszámolása…

Bérkalkulátor, amelynek segítségével kiszámolhatja a havi, valamint az éves nettó keresetének összegét. Kiszámolhatja az adója, valamint a kedvezmények mértékét is!

* Eltartottak száma

Ebbe beleértve a 18 év feletti, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező, akkreditált iskolai rendszerű felsőfokú szakképzésben vagy főiskolai/egyetemi képzésben első képesítését/oklevelét szerző diák is.

** Kedvezményezett eltartott gyermekek

A családi pótlékra-, rokkantsági járadékra jogosult / jogosító gyermekek; a magzat (a fogantatás 91. napjától)

*** Friss házasok adókedvezménye

A kedvezmény a házasságkötést követő első hónaptól jár legfeljebb 24 hónapon át azoknak a pároknak, ahol legalább az egyik félnek ez az első házassága. Ha ezalatt jön a (vagy van) gyerek, a frissházas-kedvezmény elveszik, és helyette családi kedvezmény jár

**** Munkavállalót érintő kedvezmények:

A munkahelyvédelmi akcióterv keretében a 25 év alatti és 55 év feletti munkavállalókra; a 25 és 54 év közötti szakképzetlen munkavállalókra; a tartósan állást kereső munkavállalóra; a gyes, gyed, gyet folyósítását követően visszatérő munkavállalókra; szabad vállalkozási zónákban foglalkoztatott új munkavállalókra; valamint a kutatóként foglalkoztatottakra az első 2 vagy 3 évben a munkáltató kedvezményeket vehet igénybe. Így csökkenhető a teljes munkáltatói költség.

***** Bérkompenzáció

Bérkompenzációt vagy a munkahelyvédelmi akcióterv fenti kedvezményeit válassza a munkáltató?
Előbbit akkor választhatja, ha megfelel a bérkompenzáció feltételeinek; vagyis minden alkalmazottjánál végrehajtotta az elvárt béremelést, a vállalkozás alkalmazotti létszáma pedig nem csökken. Csak igen alacsony bérért foglalkoztatott 25 év alatti, 55 év feletti, vagy 25 és 54 év közötti szakképzetlen munkavállaló esetében érdemes a bérkompenzációt választania a munkaadónak.
Kapcsolódó cikk:
error: Content is protected !!