Családok figyelem >>> ezek a pénzek járnak mindenkinek alanyi jogon!

Családok figyelem >>> ezek a pénzek járnak mindenkinek alanyi jogon!

Családoknak Milyen pénzek igényelhetőek!

– anyasági támogatás
– családi pótlék (nevelési ellátás/iskoláztatási támogatás)
– gyermekgondozási segély – GYES
– gyermeknevelési támogatás – GYET
A Kormányhivatalok hatáskörébe tartozik a nagyszülő részére megállapítható gyermekgondozási segély és a gyermeknevelési támogatás iránti kérelmek elbírálása és folyósítása, míg az ezeket meghaladó családtámogatási ellátások iránti kérelmek csak abban az esetben, ha az ellátást kérelmező munkahelyén nem működik családtámogatási kifizetőhely. A gyermekgondozási segély méltányosságból történő megállapítása az ONYF Főigazgatójának hatáskörébe tartozik; a kérelmet a Kormányhivatalokhoz kell benyújtani, amely ezen ügyekben közreműködő hatóságként jár el.

A családtámogatási ügyek intézésére a következő módon van lehetőség:

– elektronikus úton – elektronikusan kizárólag ügyfélkapus regisztrációval rendelkező ügyfelek saját családtámogatási igényeiket tudják benyújtani! Nem ügyfélkapun keresztül – e-mailen – beadott igényt nem áll módunkban érvényes igénybejelentésként elfogadni.Belépés az elektronikus ügyintézési portálra itt»https://eugyfel.allamkincstar.gov.hu– személyesen – a Kormányhivatalok családtámogatási ügyfélfogadási rendjéről a Mit, hol intézhet menüpontban tájékozódhatnak.

A családtámogatási ellátásokkal kapcsolatos kérelmeiket leadhatják a bejelentett lakóhely, tartózkodási hely szerint illetékes Kormányhivatal„Kormányablak” Integrált Ügyfélszolgálati Irodáján, valamint a kérelmező munkahelyén működő társadalombiztosítási kifizetőhelyen is.

Az ellátások iránti kérelmek formanyomtatványai letölthetők innen >>https://cst.onyf.hu/hu/
Felhívjuk a figyelmet, hogy az ellátások igényléséhez csatolandó okmányokat – az orvosi igazolás kivételével – elegendő másolatban benyújtani. Eredetben kell csatolni a magasabb összegű családi pótlék igénylése esetében a gyermek tartós betegségét, illetve súlyos fogyatékosságát tanúsító szakorvosi igazolást!

error: Content is protected !!