Nagy bajban van a Lidl – több boltot azonnal bezáratott a fogyasztóvédelem!

Nagy bajban van a Lidl – több boltot azonnal bezáratott a fogyasztóvédelem!

Nagy bajban van a Lidl – több boltot azonnal bezáratott a fogyasztóvédelem!

( Friss hírek )

Rengeteg szabálytalanságot találtak a romániai fogyasztóvédelmi ellenőrök több Lidl-áruházban is, amelyekért 700-nál több esetben szabtak ki bírságot.

295 Lidl diszkontáruházban végzett ellenőrzéseket a román Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANCP) az elmúlt időszakban. Az ellenőrök szabálytalanságok tömkelegét állapították meg. Egyes termékek tömege kisebb volt a csomagoláson feltüntetettnél, voltak sérült csomagolású termékek, és nem megfelelő állagú gyümölcsök és zöldségek, egyes címkéken nem voltak feltüntetve az összetevők, találtak lejárt szavatosságú és nem megfelelő körülmények között tárolt termékeket is. Mindezekért 757 szabálysértési bírságot szabtak ki, közel 7,5 millió lej értékben (577 millió forint).




Az ANPC a bírságon kívül elrendelte 120 ezer lej (9 millió forint) értékű termék kivonását a kereskedelmi forgalomból. A fogyasztóvédelmi hatóság 23 áruházban egyes tevékenységeknek a hiányosságok és szabálytalanságok megszüntetéséig történő felfüggesztéséről is rendelkeztek – közölte a Maszol.ro.

Továbbá a hatóság 6 hónapig terjedő időszakra bezáratott négy, Botosani, Galac és Giurgiu megyében található LIDL áruházat.

Hét másik, bukaresti és Ilfov megyei áruház működését 6-12 hónapos időtartamra szüntették be az ellenőrök.

error: Content is protected !!