Nyugdíjemelés 2024 – Itt a pontos dátum, és az összeg is! Fontos változás történt!

Nyugdíjemelés 2024 – Itt a pontos dátum, és az összeg is! Fontos változás történt!

A nyugdíjat a megállapítás naptári évét követően minden év január hónapjában az emelés évére tervezett fogyasztói árnövekedésnek megfelelő mértékben kell emelni – írja elő a törvény (1997. évi LXXXI. törvény a társadalombiztosítási nyugellátásról).

A hatályos törvény VI. fejezete előírja a nyugdíjak évenkénti emelését, így 2024 januárban is emelkednek a nyugdíjak Magyarországon.

– Mennyi lesz a nyugdíj emelés 2024 januárban?

– Ki dönti ezt el?

– Hogyan működik ez?

– Mikor lesz a nyugdíj utalás 2024-ben? Havi dátumok

Döntött a kormány – Nagy változás jön a henteseknél és a piacokon!


Varga Mihály bemondta a „bűvös számot”

2024 januárban ismét emelni fogjuk a nyugdíjakat, újabb 6%-kal, februárban pedig a 13. havi ellátásra is számíthatnak a nyugdíjasok – írta Varga Mihály korábban a hivatalos Facebook oldalán.

A szépkorúakat köszöntette Varga Mihány pénzügyminiszter egy Facebook posztban, majd azt is leírta, hogy elszabaduló inflációra tekintettel a kormány idén januárban 15%-kal emelte nyugdíjakat, novemberben pedig újabb 3,5 százalékpontos emelést hajt végre (ezt kapták most meg a novemberi nyugdíj utalással).

Éves szinten a 3,5 százalékpontos novemberi kiegészítő nyugdíjemeléssel – a decemberi nyugdíj összegének emelésével együtt – átlagosan 84.916 forinttal kapnak többet a nyugdíjasok. A mintegy 2,5 millió nyugdíjas esetén a kiegészítő nyugdíjemelés közel 190 milliárd forintot jelent az államkasszának.

2024 januárban nyugdíjemelés lesz ismét, újabb 6%-kal, februárban pedig a 13. havi ellátásra is számíthatnak a nyugdíjasok.

error: Content is protected !!