Megszületett a döntés – Kell e dolgozni december 24-én?

Megszületett a döntés – Kell e dolgozni december 24-én?

Megszületett a döntés – Kell e dolgozni december 24-én? Ötödik alkalommal szavazta le a Fidesz azt a javaslatot, amely munkaszüneti nappá nyilvánítaná szenteste napját, azaz december 24-ét – számolt be róla az index.hu.

A portál tudósítása szerint a december 24-ei munkaszüneti napról szóló javaslatot Balassa Péter jobbikos képviselő nyújtotta be. A korábbiakhoz hasonlóan ez a javaslat is elvérzett a vállalkozásfejlesztési bizottságban.

Rendkívüli döntést hozott Orbán Viktor! >>

A boltzárral kapcsolatos viták azután lángoltak fel ismét, hogy a Lidl nemrég bejelentette, hogy az összes üzlete zárva tart 24-én, de cserébe 23-án hosszabb lesz a nyitvatartás.

A döntés 8500 dolgozót érint – írja közleményében a vállalat.




A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete is üdvözölte ezt a kezdeményezést, mivel már többször is lépéseket tettek ebbe az irányba ők is, eddig sikertelenül. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége a párbeszédet helyesli, egy esetleges adminisztratív szigorítást viszont elutasítana. Úgy vélik, hogy a zárva tartás gyengítené a gazdaságot.

A Jobbik-Konzervatívok közleménye szerint már a nagy élelmiszerláncok is támogatnák a javaslatot. Mint írták, ahhoz, hogy az élelmiszerláncok zárva tartsanak, és pihenőnapot biztosítsanak saját munkavállalóik számára ezen a napon. Még törvényt sem kellene módosítani, hiszen eddig is rájuk volt bízva a nyitvatartás. Saját bevallásuk szerint pedig ez a nap egyébként is inkább ráfizetéses, mint nyereséges – tették hozzá.

error: Content is protected !!