Havazás – Napokon belül több centi hó eshet itthon és nem a hegyekben!

Havazás – Napokon belül több centi hó eshet itthon és nem a hegyekben!

Havazás – Napokon belül több centi hó eshet itthon és nem a hegyekben! Úgy tűnik, tényleg beköszönt a novemberi tél és hó is érkezhet vele a friss időjárás-előrejelzés szerint.

Az Időkép heti jóslata szerint ugyanis a héten kettő érdekesség is történik majd. Egyrészt csütörtökön bitang hideg lesz a reggel. Budapesten -3 fok várható hajnalban és napközben is csak 8 fok körüli csúcshőmérsékletre számíthatunk.

Mikor lesz hó az időjárás-előrejelzés szerint?


Ami viszont ennél is érdekesebb az az, hogy a hétvégéhez közeledve tovább hűl majd a levegő. Vasárnapra (november 26) pedig 2 centiméteres havat jeleznek előre most a meteorológusok. A szakemberek prognózisa szerint a hét utolsó napján mindössze hat fokig emelkedik majd Budapesten és az ország nagyobbik részén a hőmérő higanyszála.

Az időjárás alakulását látva az nem valószínű, hogy az esetleg megérkező hó megmaradjon, de van némi remény arra, hogy fehér lepelbe burkolózzon a főváros, még ha rövid időre is.

Kis érdekesség még, hogy Ausztriában hatalmas hó esett. A Sielok.hu azt írja, hogy péntekre virradóra északnyugat felől egy markáns csapadékzóna érte el az osztrák hegyeket, ami az arlbergi régióban (Tirol és Vorarlberg határa) hatalmas havat hozott, sok helyütt 60-70 cm esett a völgyekben is.

error: Content is protected !!