Itt a friss bejelentés – Nagyot változik a vízdíj!

Itt a friss bejelentés – Nagyot változik a vízdíj!

Ez az új hír – Megváltozik a vízdíj rendszere! – A kormány jóváhagyta az új törvényt a víziközmű-szolgáltatások változtatásáról. Az állam elvégzi az önkormányzatok helyett a vízszolgáltatással kapcsolatos teendőket, ez óriási változás lesz!

(Friss híreink)

Magyarországon jelenleg 930-féle vízdíj van hatályban, de a tegnapi parlamenti ülésen megszavazták ezek egységesítését.

Hatalmas örömhírt jelentett be a MÁV! >>

Szerda reggel a Ma reggel műsorában V. Németh Zsolt, az energiával és közművekkel foglalkozó államtitkár az M1-nek elmondta, hogy elfogadták azt a törvénymódosítást, amely a hazai vízdíjak közti eltérést akarja megszüntetni. Ha a települések kérik, a kormány átveszi a feladatokat és a költségeket az önkormányzatoktól, így már nem kell nekik ezzel foglalkozniuk.




Az egészséges ivóvízhez való hozzáférés alapjog

– mondta az államtitkár.

A normál lakossági fogyasztók esetében a kompenzációs, rezsicsökkentett ár változatlan marad, de a nagyfogyasztóknak szolgáltatott víz ára a jövőben megváltozik.

Jövőre a törvénymódosítás alapján lesz egy alapdíj és egy fogyasztással arányos díj a víz és csatorna esetében is, így egyesek nagy hasznot húzhatnak, míg másoknak megkönnyíti a helyzetet a változás. Az árváltozás a nem lakossági fogyasztókat érinti.

error: Content is protected !!