Ez minden 65 év feletti magyarnak ingyen jár – Mutatjuk hogyan igényeld!

Ez minden 65 év feletti magyarnak ingyen jár – Mutatjuk hogyan igényeld!

Ez minden 65 év feletti magyarnak ingyen jár – Mutatjuk hogyan igényeld!

Már több mint 400 ezren regisztráltak a gondosórára, amely a kormány által indított ingyenes szolgáltatás minden 65 év feletti polgárnak – közölte a miniszterelnök főtanácsadója a közösségi oldalán szombaton. Nyitrai Zsolt a videóban azt ajánlja a 65 év felettieknek, hogy aki még nem regisztrált, tegye meg.

(Friss híreink)

Igényelni ingyenesen online a gondosora.hu honlapon lehet, illetve telefonon vagy visszahívást kérve a 0614450080-as telefonszámon – olvasható a főtanácsadó Facebook-oldalán.

Ha automatánál veszel le pénzt, nagyon figyelj, minden pénzed odavész! >>

Minden negyedik magyar 65 év feletti lesz

A KSH előrejelzése szerint 2023-ra minden 4. állampolgár 65 év feletti lesz itthon, idős korban pedig már számítani lehet különféle tartós, krónikus betegségek megjelenésére, az idősek ellátása, gondozása azonban nem megoldott társadalmi szinten. Az Európai Unióban átlagosan a 65 felettiek 31,1 százaléka élt egyedül 2021-ben, hazánkban ez az arány 35,1 százalék volt. Az idősápolás a jövő egyik nagy kihívása, amely egyrészt az idősotthonokat, másrészt az otthonápolás megoldhatóságát is érinti.




Mivel az életkor növekedésével jellemzően az egészségi állapot romlik, egyre többen szorulhatnak ápolásra, gondozásra. A magyar szociális és egészségügyi ellátórendszer túlterheltségéből fakadóan ezek a terhek sokszor a családtagokra hárulnak, viszont az egyedül élő idősek esetében ezt még nehezebben lehet kivitelezni. Az időskori egyedüllét ráadásul magányhoz, izoláltsághoz vezet, amely romló fizikai és mentális állapotot, depressziót is kiválthat.

Bankkártyások figyelem – Sokan nem tudnak erről, pedig nagyon sok pénzbe kerülhet! >

A technológia mindent megold?

Az szociális ellátórendszer átfogó reformja, újragondolás helyett, előtt, 2023 tavaszától a Gondosóra program segíti az idős magyarokat. Ám ez kizárólag a vészhelyzetekre nyújt megoldási lehetőséget. A Gondosóra program ingyenesen igénybe vehető, 65 év felett alanyi jogot hozzáférhető jóléti szolgáltatás, amelynek célja, hogy az idősek szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat.

error: Content is protected !!