Bejelentették – Ezen a két napon lesz sztrájk a Volánbusznál!

Bejelentették – Ezen a két napon lesz sztrájk a Volánbusznál!

Bejelentették – Ezen a két napon lesz sztrájk a Volánbusznál! A Fővárosi Törvényszék jogszerűnek mondta ki a Volán-dolgozók szakszervezetének tervezett munkabeszüntetését, így azt december 10-11-én megtartják. Az elégséges szolgáltatás biztosításáról később tájékoztatják az utazóközönséget.

(Friss híreink)
A Fővárosi Törvényszék a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezetnek (SZAKSZ) adott igazat a sztrájk jogszerűségének megállapítása iránt indult nemperes eljárásban, amelyben a Volánbusz Zrt. kérelme elutasításra került.

Letarolta a hó a Dunántúlt – Nézd mennyi esett! >>

Noha a végzés nem jogerős, immár jogi szempontból is megkezdhető a december 10-11. napjára bejelentett munkabeszüntetés, így az a szükséges „még elégséges szolgáltatás” biztosítása mellett megtartásra kerülhet. A munkáltató legkésőbb két nappal a sztrájk megkezdése előtt tájékoztatja az utazóközönséget a várható menetrendről – közölte a szakszervezet.
A Volán-dolgozók szakszervezete azután döntött a munkabeszüntetés mellett, hogy eredménytelenül zárultak a bértárgyalások. Korábbi közleményükben azt írták: míg az autóbuszvezetők mindkét napon részt vesznek a sztrájkban, a karbantartó munkások, 2024. december 11-én az első műszak 8-11 óra, míg a második műszak 14-17 óra között szüntetheti be a munkát. A szellemi munkakörben dolgozók ugyanezen a napon 8-12 óra közötti időpontban, csatlakozhatnak a SZAKSZ sztrájkfelhívásához.error: Content is protected !!