Veszélyes járvány tört ki a szomszédban – Magyarországot is érinti?

Veszélyes járvány tört ki a szomszédban – Magyarországot is érinti?

Veszélyes járvány tört ki a szomszédban – Magyarországot is érinti? Több mint ezren betegedtek már meg, az ország csaknem háromnegyedében jelent meg a fertőzés.

(Friss híreink)
Országos járványnak nyilvánította Romániában a kanyarót kedden az egészségügyi minisztérium. Miután a regisztrált megbetegedések száma megközelítette a kétezret és a fertőzés az ország 41 megyéje közül már 29-re átterjedt.

Készpénzt tart otthon? – Nagy bajba kerülhet miatta! >>

Az intézkedés lehetővé teszi, hogy egyéves kor helyett már 9 hónapos kortól kezdődően beadják a gyermekeknek az első védőoltást és utólag immunizálják azokat is, akiknek a szülei nem adatták be idejében a vakcinát. Mint az ország egészségügyi minisztere elmondta, a háziorvosokat is bevonva tájékoztató kampányt indít a szülők körében az oltási program betartása érdekében.

Az utóbbi hetekben aggasztóan megnőtt a kanyarófertőzéssel kórházba utalt gyermekek száma. A fertőzések csaknem felét két erdélyi megyéből jelentették: Maros megyében 628, Brassó megyében pedig 339 fertőzöttet tartanak nyilván. Bukarest következik a sorban 213, illetve Kolozs megye 194 fertőzéssel.
error: Content is protected !!