Ne hagyd veszni – Neked is járhat 150 ezer forint, mutatjuk hogyan juthatsz hozzá!

Ne hagyd veszni – Neked is járhat 150 ezer forint, mutatjuk hogyan juthatsz hozzá!

Ne hagyd veszni – Neked is járhat 150 ezer forint, mutatjuk hogyan juthatsz hozzá! Az OTP Egészségpénztár eredményei alapján az elmúlt évek fokozatos bővülését idén jelentős növekedés váltotta fel. Akár a taglétszám alakulását, akár a befizetések vagy a kifizetések összegét nézzük.

A féléves eredmények alapján a taglétszám 9 százalék feletti emelkedéssel meghaladta a 350 ezer főt. A befizetések összege 33 százalékos, míg a kifizetéseké 13 százalék emelkedést mutatott. A lakosság számára is egyre fontosabb az egészséges életmód. Ami miatt az egészségpénztárakat is egyre tudatosabban használják. Az öngondoskodás mellett egyre jelentősebb, hogy költségoptimalizáló eszközként kezelik.

Ehhez a költési szokáshoz igazodva tette elérhetővé az OTP Egészségpénztár a legújabb fejlesztését. A kártyaösszekötést, melynek segítségével az Egészségpénztár tagjainak már nem kell külön feltölteni Pénztári egyenlegüket. Elegendő az „összekötött” Pénztári kártyával fizetni, az pedig automatikusan átvezeti a bankkártyájukról a szükséges összeget a pénztári egyenlegre. Ami után a pénztártag jogosulttá válik a 20%-os adó-visszatérítésre. Ezzel a kényelmes és biztonságos megoldással drasztikusan csökkenthető a befizetésekkel járó adminisztráció, ráadásul az egyenleggel sem kell foglalkozni.

Sajnos annak ellenére, hogy sokat javult a lakosság egészség-tudatossága az elmúlt év során, a hazai lakosság még mindig több milliárd forintnyi adó-visszatérítést hagy az asztalon.

Pedig az árak emelkedésével, az inflációval párhuzamosan minimális adminisztráció mellett tudnák csökkenteni kiadásaikat, így egy jelentősebb egészségügyi kiadás esetén sokkal jobban járhatnának.




„Azt tapasztaljuk, hogy bár a lakosság jelentős része, több mint 70 százaléka hallott már az egészségpénztárról, mint megtakarítási formáról, továbbra is sokan hagyják ki az ebben rejlő lehetőségeket. Ezért is tartjuk fontosnak felhívni a figyelmet arra, hogy az év végén megvalósuló befizetéssel, minimális adminisztráció mellett lehet a lehető legrövidebb idő alatt a 20 százalékos adó-visszatérítéshez jutni” – hangsúlyozta Kovács Tamás Attila az OTP Egészségpénztár ügyvezetője.

Ami miatt duplán megéri decemberre időzíteni a befizetéseket, hogy az OTP Egészségpénztár tíz szerencsés nyertesnek, aki december 27-ig befizet, visszatéríti a nyereményjáték során teljesített befizetése 20 százalékát, maximum 150 ezer forintot.

A bankkártyás feltöltéssel 2023-ban december 27-ig, míg azonnali átutalással december 31-ig tud OTP Egészségpénztári számlájára befizetni.

Amennyiben lekötné egészségpénztári egyenlege egy részét legalább 2 évre, hogy a lekötött összeg után további 10 százalék adó-visszatérítést kaphasson (a 150 ezer forintos adó-visszatérítés kereten belül), akkor december 29-én 12 óráig tud lekötést indítani idén.

error: Content is protected !!