Pénzvisszatérítés – Már el is kezdték a pénzek visszautalását! Akár már szerdán is megkaphatod!

Pénzvisszatérítés – Már el is kezdték a pénzek visszautalását! Akár már szerdán is megkaphatod!

Pénzvisszatérítés – Már el is kezdték a pénzek visszautalását! Akár már szerdán is megkaphatod! Szinte mindenki tapasztalta már, mivel jár, ha nem fizeti ki időben a számláit az energiaszolgáltató felé, vagy épp csak egy részét fizeti, létezik azonban ellentétes helyzet is, mikor is a fogyasztó véletlenül túl sok pénzt fizetett be, vagy épp átalányt fizetett, és az összesítés után keletkezik túlfizetése.

(Friss híreink)

Sokan sokfélét tapasztaltak már hasonló helyzetekben. Annak tekintetében, hogy jár el ilyenkor a szolgáltató, az egyértelmű válasz reményében azonban egy szakértőt is megkérdeztünk. Egyházi Nikoletta, az E.ON Hungária Zrt. szóvivője az alábbiakban foglalta össze mindazt, ami a villamos energiával kapcsolatos túlfizetésekre vonatkozik.

A törvény egyértelműen rendelkezik a témában

A szóvivő elmondása alapján a VET, vagyis a Villamos Energia Törvény 1. sz. mellékletének 4.4. pontja szerint, ha az elszámolás eredményeként a felhasználó folyószámláján túlfizetés mutatkozik, a felhasználó eltérő kérésének hiányában az egyetemes szolgáltató 1000 forintot meg nem haladó összeg esetében a felhasználót megillető összeget a felhasználó vagy a fizető következő számlájában számolja el.




1000 forintot meghaladó összeg esetében a felhasználó fizetési módja szerinti módon az elszámoló számla kibocsátásától számított nyolc napon belül a szolgáltató köteles azt a felhasználónak vagy a fizetőnek visszafizetni.

Ingatlantulajdonosok figyelem – Akár 300 ezres büntetést is kaphatnak azok akik erre nem figyelnek! >>

Egyházi Nikoletta fontosnak tartotta azonban kiemelni, hogy mindez a jövőben változni fog, előbbi szabályzat kapcsán ugyanis megjelent a Kormány 281/2016. (IX. 21.) Korm. rendelete az egyes energetikai tárgyú kormányrendeletek módosításáról.

Ennek alapján 3000 forintot meg nem haladó összeg esetében a felhasználót megillető összeget a felhasználó vagy a fizető következő számlájában számolja el a szolgáltató, 3000 forintot meghaladó összeg esetében pedig a felhasználó fizetési módja szerinti módon az elszámoló számla kibocsátásától számított nyolc napon belül kötelesek azt a felhasználónak vagy a fizetőnek visszafizetni.

error: Content is protected !!