Szigorítás – Ha neked is van kutyád vagy macskád, erre figyelj! Téged is érint!

Szigorítás – Ha neked is van kutyád vagy macskád, erre figyelj! Téged is érint!

Szigorítás – Ha neked is van kutyád vagy macskád, erre figyelj! Téged is érint! Az Európai Bizottság fontos lépéseket tesz a kutyák és macskák jólétének és nyomon követhetőségének javítása érdekében.

(Friss hírek)

Az elképzelések szerint az uniós eljárásokat egységesítenék, érintve a tenyésztést, elhelyezést és gondozást, mind a tenyésztő létesítményekben, mind az állatkereskedelemben és menhelyeken.

Bejelentést tett a Magyar Posta – Ennek a változásnak sokan nem örülnek! >>

A Bizottság célja, hogy erősítse a nyomon követhetőséget, és ezen keresztül csökkentse az illegális kereskedelem kockázatát. Ennek érdekében kötelezővé tennék az állatok azonosítását és nyilvántartásba vételét.

A javaslat részeként az Európai Bizottság csatlakozik a “Szőrmementes Európa” európai polgári kezdeményezéshez, amely a bundájukért való kutyatenyésztés visszaszorítását tűzte ki célul.




Az Európai Bizottság által tervezett rendelet leginkább a kutyák és macskák kereskedelmét érinti, amely évente mintegy 1,3 milliárd eurót tesz ki az EU tagállamaiban. Az eltérő jóléti normák miatt szükség van minimális követelmények meghatározására a kiskedvencek tenyésztésére, elhelyezésére, gondozására és kezelésére.

Hatalmas változást jelentettek be, 2024 Február 1-től életbe is lép! Mutatjuk: 

Az illegális kereskedelem online térben való növekedése további ellenőrzési és szabályozási intézkedéseket tesz szükségessé.

Az online értékesítésre vonatkozó szigorú nyomonkövethetőségi követelmények és automatizált ellenőrzések segítik mind a hatóságok, mind a vásárlók hatékonyabb munkáját.

error: Content is protected !!