Radiátorcsere,kazán,konvektor-program 2024 – Ennyi pénzt kaptok idén radiátorok cseréjére!

Radiátorcsere,kazán,konvektor-program 2024 – Ennyi pénzt kaptok idén radiátorok cseréjére!

Radiátorcsere,kazán,konvektor-program 2024 – Ennyi pénzt kaptok idén radiátorok cseréjére! Mennyi pénzt biztosítanak a radiátorcsere-pályázatban?A radiátorcsere-pályázat egy vissza nem térítendő támogatás, melynek maximális mértéke egy adott társasház elszámolható, bruttó fűtés-korszerűsítési költségeinek 50%-át jelenti.

(Friss hírek)

A “Radiátorcsere pályázat – Otthon melege program” keretében támogatás igényelhető lakások és lakóépületek energetikai felújítására.

A pályázat társasházak és lakásszövetkezetek számára áll rendelkezésre. És a támogatás mértéke a beruházás költségének akár 50%-át is elérheti. Maximális összegben lakásonként 350.000 forintig.

Célja a fűtési rendszerek korszerűsítése és az energiafogyasztás csökkentése. A pályázat benyújtásának feltétele, hogy a társasházaknál a tulajdonosok többségének, a lakásszövetkezeteknél pedig a tagok több mint felének támogató szavazata szükséges.



2024-ben Magyarországon új otthonfelújítási program indulhat, amely része lehet a korábban bevezetett csok plusz programnak. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium és az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége (ÉVOSZ) jelenleg szakmai egyeztetéseket folytat ezen program kapcsán. Az ÉVOSZ szerint a program 2024 első negyedévében indulhat, és a szervezet kamattámogatott hitelkonstrukció mellett érvel, melynek célja a lehető legtöbb ember számára elérhetővé tenni az energiahatékonysági felújításokat.

Fontos megjegyezni, hogy a program részletei és a benyújtási határidők még nem teljesen tisztázottak, és a program véglegesítése folyamatban van. A fenti információk alapján úgy tűnik, hogy a program jelentős segítséget nyújthat azok számára, akik energetikai felújításokat terveznek otthonaikban, például a fűtési rendszerek cseréjével kapcsolatban. Ez hozzájárulhat az energiahatékonyság növeléséhez és a környezetvédelemhez, valamint hosszú távon pénzügyi megtakarításokhoz vezethet a csökkentett energiafogyasztás révén​​​​​​.

error: Content is protected !!