Figyelem – Ha ezt teszed megbüntet a Facebook, mindenkit érintő változás!

Figyelem – Ha ezt teszed megbüntet a Facebook, mindenkit érintő változás!

Figyelem – Ha ezt teszed megbüntet a Facebook, mindenkit érintő változás! A Meta bejelentette, hogy megkezdi a más cégek mesterséges intelligencia szolgáltatásai által generált képek felcímkézését, egy, a fájlokba épített láthatatlan jelölés segítségével. A vállalat blogbejegyzése szerint minden, a Facebook, Instagram és Threads felületén közzétett MI-tartalomra ráhelyezik a címkéket, hogy jelezzék a felhasználóknak, hogy digitális alkotásokkal állnak szemben – írja a Reuters.

Egyre nagyobb gondot okoz a mesterséges intelligencia

Még tavaly decemberben indította el a Meta saját képgenerátor szolgáltatását. Miután jelezte, hogy a Facebook, az Instagram és a WhatsApp is egyre több generatív MI-funkcióval bővül a jövőben.

Azt a Facebook is nagyon jól tudja, hogy egyre több mesterséges intelligencia generálta kép, illetve videó jelenik meg az interneten. Sokan emlékezhetnek, hogy például Magyarországnak is van mostanság személyes kedvence.

Ugye a magyar válogatott csapatkapitányának, Szoboszlai Dominiknak és a népszerű énekesnek, Azahriah-nak a mesterséges intelligencia segítségével megalkotott dala jelenleg is óriási nézettséget generál.



A Meta viszont most nagy döntést hozott, és büntetni is fog.

Az új rendszer üzembe helyezése után a Meta ugyanezt fogja tenni az OpenAI, az Adobe, a Midjourney, a Shutterstock, és az Alphabet termékeivel készült alkotásokkal is.

A vállalat nemzetközi ügyeit felügyelő Nick Clegg jelezte, a Meta ezzel egy időben megköveteli minden felhasználótól, hogy címkézze fel saját mesterségesen módosított hang- és videótartalmát, ha pedig ezt elmulasztják, büntetést alkalmazhatnak velük szemben. Az MI által írt szövegek címkézésére azonban elmondása szerint nincs eszközük.

A Meta szóvivője nem volt hajlandó megmondani, hogy a WhatsApp üzenetküldő szolgáltatás esetében milyen szabály lesz érvényben MI-kérdésben. Egyelőre az is kérdéses, hogy a láthatatlan jelölések hogyan fogják megakadályozni, hogy a gyanútlan felhasználók tovább osszák a manipulált tartalmakat.

További fontos híreink >>>

error: Content is protected !!