Családi pótlékosok figyelem – Rengeteg család esik el a pénztől 2024 július 1-től!

Családi pótlékosok figyelem – Rengeteg család esik el a pénztől 2024 július 1-től!

Családi pótlékosok figyelem – Rengeteg család esik el a pénztől 2024 július 1-től! Júliusban már nem folyósítják a családi pótlékot azok után, akik idén érettségiznek. De ha valaki egyetemen folytatja a tanulmányait, lehetséges másféle támogatást kérvényezni.

( Friss híreink )

Az enpenzem.hu hívja fel a figyelmet a változásra. Ami elsősorban azokat a családokat érinti, ahol idén érettségi vizsgát tevő gyermek is van. A jogszabály szerint ugyanis a családi pótlékot – ami az iskoláskorúaknál az iskoláztatási támogatás – ugyan a tankötelezettség teljes időtartamára jár addig, amíg a fiatal közoktatásban vesz részt. Azoknak, akik érettségit tesznek idén, ez júniusig tart, tehát

a Magyar Államkincstár a következő hónapban már nem folyósítja a családi pótlékot.
Bár az tény, hogy ennek az összege nem változott 2009 óta, tehát viszonylag keveset is ér, de érhető módon sokaknak sokat jelentett.

Ennek ellenére, ha a gyermek egyetem folytatja a tanulást, akkor továbbra is eltartottnak számít. Szóval ha a családban van kisebb gyermek, aki után jár a családi pótlék, akkor kérvényezhető magasabb összegű családi pótlék. Fontos, hogy ez nem automatikus és csak akkor vehető igénybe, ha az adott gyermek már beiratkozott az egyetemre. Ilyenkor visszamenőlegesen utalják ki a támogatást.

Ugyanez igaz a családi adókedvezményre is, hiszen az csak addig jár, amíg a családi pótlék.

Viszont ebben az esetben is be lehet nyújtani egy kérvényt, amivel magasabb összegű családi adókedvezményt lehet igénybe venni – feltéve persze, ha van fiatalabb gyermek, aki még nem fejezte be a tanulmányait.

error: Content is protected !!