Újabb bejelentés érkezett – Rengeteg magyar számára válik ingyenessé az utazás, íme a részletek!

Újabb bejelentés érkezett – Rengeteg magyar számára válik ingyenessé az utazás, íme a részletek!

Újabb bejelentés érkezett – Rengeteg magyar számára válik ingyenessé az utazás, íme a részletek! A gyerekek 14 éves korukig korlátlanul használhatnák a hazai tömegközlekedést, ha van olyan igazolványuk, amivel tudhatjuk, hogy külhoni magyarok.

Októberben lépne életbe az a törvénymódosítás, amely után a határon túli magyarok – pontosabban a 14 éves korukat be nem töltöttek és a 65 év felettiek – ingyen utazhatnának a magyarországi helyközi közlekedésben.

A tervezet társadalmi egyeztetésre lett már bocsátva. Ebből tudhatjuk meg, hogy a szomszédos államokban szóló magyarokról szóló 2001. évi törvényt módosítanák. A fent felsorolt kedvezményeken kívül évente tizenkétszer ingyen használhatnák a helyközi közlekedést. Rendelkezik arról is a módosítás, hogy szintén ingyen használhassa a magyarországi tömegközlekedést „csoportos utazás esetén a 18 éven aluli. A törvény hatálya alá tartozó személyek legalább tíz főből álló csoportja és a velük utazó két nagykorú kísérő”, de erre évente csak egyszer lenne lehetőség, és előre szólni kell róla.

További friss híreinkért kattints IDE >>>

error: Content is protected !!