Rendkívüli bejelentést tett a DIGI – Rengeteg ügyfelet érint, minden megváltozik Augusztustól!

Rendkívüli bejelentést tett a DIGI – Rengeteg ügyfelet érint, minden megváltozik Augusztustól!

Rendkívüli bejelentést tett a DIGI – Rengeteg ügyfelet érint, minden megváltozik Augusztustól! Az internet- és kábelszolgáltatások terén jelentős piaci részesedéssel rendelkező DIGI Kft. hirtelen döntést hozott. Megszünteti a lakossági és kisvállalati e-mail cím szolgáltatását.

Az intézkedés sok felháborodást váltott ki az érintett ügyfelek körében. Akik évek óta használják az @digikabel.hu és más DIGI címeiket hivatalos ügyintézéshez és online kommunikációhoz.

Az ügyfelek számára kényelmetlenséget okoz, hogy a DIGI e-mail szolgáltatásának megszüntetése miatt kénytelenek lesznek megváltoztatni az összes olyan szolgáltatáson és platformon használt e-mail címüket, amelyekhez a DIGI címüket társították.

Ezek közé tartozik például a kormányzati ügyfélkapu és más online szolgáltatások is. Ami jelentős adminisztratív teendőket jelenthet az ügyfelek számára.

Az egyik olvasónk által észlelt bejelentés szerint a DIGI Kft. 2024. augusztus 1-jétől megszünteti az e-mail szolgáltatását. Ekkortól nem lesznek elérhetők a kapcsolódó e-mail fiókok, a webmail felület és az e-mail kiküldéshez használt SMTP szerver.




A cég közleménye továbbá arra is figyelmezteti az ügyfeleket, hogy az eddigi levelezést tartalmazó e-mail fiókokat augusztus elsejétől nem lehet majd elérni, és azok tartalmát véglegesen törlik.

Ezért az ügyfeleket arra kérte, hogy legkésőbb 2024. július 31-ig gondoskodjanak a tárolt tartalmaik lementéséről, illetve értesítsék minden egyes levelezőpartnerüket az e-mail címmel kapcsolatos változásról.

Az ügyfeleknek lehetőségük van arra is, hogy kérjék az ügyfélszolgálattól, hogy a bejövő leveleket egy másik e-mail címre továbbítsák. Ezt az átirányítást a DIGI Ügyfélkapu felületén saját maguk is beállíthatják, de ezzel a lehetőséggel csak 2024. december 31-ig élhetnek.

Az ügyfeleknek azonban továbbra sem tisztázódott, hogy miért döntött a DIGI a e-mail szolgáltatás megszüntetése mellett.

A cég által adott válaszban csupán arról esik szó, hogy az ügyfélkiszolgálás színvonalának fenntartása érdekében időről időre felülvizsgálják szolgáltatásaikat, és szükség esetén változtatnak azokon.

A DIGI által nemrégiben bejelentett másik változtatás, miszerint egy bizonyos szolgáltatásuk elindítását hónapokig csúsztatták, tovább növelte az ügyfelek elégedetlenségét.

Az ügyfelek aggályaiknak hangot adva várják, hogy a cég világos és átlátható magyarázatot adjon az elmúlt időszakban történt változásokra, és azokkal kapcsolatosan megfelelő intézkedéseket tegyen.

error: Content is protected !!