Már meg is jelent a közlönyben az új rendelet, ekkor lép életbe – Ezt vezették be Magyarországon!

Már meg is jelent a közlönyben az új rendelet, ekkor lép életbe – Ezt vezették be Magyarországon!

Már meg is jelent a közlönyben az új rendelet, ekkor lép életbe – Ezt vezették be Magyarországon! A Belügyminisztérium összesen 312 olyan stratégiai gyógyszerhatóanyagot sorolt fel egy rendeletben. Amelyek szükségesek a hazai betegellátás biztonságos fenntartásához.

Megjelent a Magyar Közlönyben Pintér Sándor belügyminiszter rendelete a stratégiai gyógyszerlistáról. Aminek mellékletében 312 olyan stratégiai gyógyszerhatóanyagot sorolnak fel, amelyek szükségesek a hazai betegellátás biztonságos fenntartásához.

A tárcavezető döntése értelmében a stratégiai gyógyszerhatóanyagokat tartalmazó termékekből a nagykereskedőknek folyamatosan rendelkezniük kell a megelőző 12 hónapban értékesített mennyiség 1/12 részét elérő készlettel.




A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központnak (NNGYK) a honlapján kell majd közzétennie a hatóanyaghoz tartozó, magyarországi forgalomban lévő gyógyszereket. „SH” jelzéssel kell jelölni a Magyarországon előállított gyógyszereket, „S” jelzéssel a magyarországi gyártóhellyel rendelkező gyártók gyógyszereit.

Az új szabályok a rendelet a kihirdetését követő 60. napon lép hatályba, az NNGYK közleményének pedig a rendelet hatálybalépését követő hónap első napján kell megjelennie.

error: Content is protected !!