Óriási leállás az egyik legnagyobb gyorsétteremnél – Rengeteg étterem bezárt, folyik a helyreállítás!

Óriási leállás az egyik legnagyobb gyorsétteremnél – Rengeteg étterem bezárt, folyik a helyreállítás!

Óriási leállás az egyik legnagyobb gyorsétteremnél – Rengeteg étterem bezárt, folyik a helyreállítás! A McDonald’s világszerte újranyitotta több üzletét, miután egy technológia hiba miatt több étterem működése leállt – jelentette a Reuters.

A McDonald’s étteremlánc néhány óráig tartó technológiai kiesés után világszerte újraindította üzleteit. A pénteki incidens során a vállalat kizárta a kiberbiztonsági támadás lehetőségét, és megerősítette, hogy a technikai probléma fokozatosan megoldódott. Az érintett országok között szerepelt Japán, az Egyesült Királyság, Kanada és Ausztrália.




A érintett üzletek pontos számát a McDonald’s nem hozta nyilvánosságra. Japánban a McDonald’s Holdings Company Japan képviselője szerint több helyen is leállt a rendelések felvétele, de már dolgoznak a helyreállításon, és egyes üzletekben már újra is indult a működés. Az Egyesült Királyságban és Írországban az étteremlánc üzletei teljes mértékben helyreálltak mostanra, míg Ausztráliában az éttermek többsége ismét nyitva van.

A McDonald’s globális szinten mintegy 40 000 üzlettel rendelkezik, amelyek közül több mint 14 000 található az Egyesült Államokban. A technológiai zavar Hongkongot és Új-Zélandot is érintette, ahol vásárlók panaszait lehetett olvasni közösségi médiás bejegyzésekben.

Ezenfelül említést érdemel, hogy nem csak a McDonald’s szenvedett technikai nehézségektől; korábban a Meta tulajdonában lévő Facebook és Instagram platformok is hasonló problémákba ütköztek, amelyek több mint két órán át zavarták a szolgáltatások világszerte százezernyi felhasználó számára.

error: Content is protected !!