Jövő héttől, Március 28-tól hatalmas változás jön – Erről jobb ha tudsz, minden magyart érinteni fog!

Jövő héttől, Március 28-tól hatalmas változás jön – Erről jobb ha tudsz, minden magyart érinteni fog!

Jövő héttől, Március 28-tól hatalmas változás jön – Erről jobb ha tudsz, minden magyart érinteni fog!A 2023-as rendelet értelmében a magyar kormány új előírásokat vezet be a webshopok számára, amelyek szerint kötelesek lesznek felajánlani a Magyar Posta logisztikai szolgáltatásait a vásárlóiknak.

( Friss hírek 0-24 )

Bár a pontos részletek és az implementáció még nem teljesen tisztázott a szakemberek körében. A Magyar Posta már elérhetővé tette az árlistát a honlapján, amelyet az Infostart vett észre.

A “webáruházi regisztráció” nevű tájékoztató szerint az üzleteknek kötelező lesz feltüntetni az általános szerződési feltételekben alkalmazott árakat az oldalaikon, amennyiben nem állapodnak meg más feltételekben a Magyar Postával.

A közzétett árak a következők:



  • Csomagautomatába, Posta Pontra vagy postára kézbesítve: bruttó 990 Ft/db.
  • Háznál történő kézbesítés esetén: 0-10 kg-ig bruttó 1990 Ft/db.
  • Háznál történő kézbesítés esetén: 10-20 kg-ig bruttó 2990 Ft/db.
  • Háznál történő kézbesítés esetén: 20-40 kg-ig bruttó 5990 Ft/db.

A fenti díjak igénybevételéhez nem szükséges egyedi szerződést kötni a Magyar Postával, csupán egy űrlapot kell kitölteni. Azonban fontos megjegyezni, hogy az általános szerződési feltételekben meghatározott postai szolgáltatás esetén a webshopoknak nem lesz lehetőségük arra, hogy az általuk értékesített termékeket a saját telephelyükön vegyék át.

Ez komoly kihívást jelenthet a webshop tulajdonosok számára, akik eddig saját logisztikai megoldásokat alkalmaztak.

Bár ezek az új szabályok változást hoznak a webshopok számára, a Magyar Posta logisztikai szolgáltatásainak széles körű elérhetősége és megbízhatósága továbbra is vonzó lehetőséget jelenthet mind az üzletek, mind pedig a vásárlók számára.

Ez is érdekelhet:

Családi pótlékosok figyelem – Családok ezreinek nem jár a pénz 2024-ben, itt a pontos dátum mikortól! >>>

error: Content is protected !!