Itt az újabb szigorítás – Ezt is betiltják Magyarországon, már a pontos dátum is megvan mikortól!

Itt az újabb szigorítás – Ezt is betiltják Magyarországon, már a pontos dátum is megvan mikortól!

Itt az újabb szigorítás – Ezt is betiltják Magyarországon, már a pontos dátum is megvan mikortól!2030-ra minden csomagolást újrahasznosíthatóvá tenne az Európai Unió, és a tervek szerint még ugyanebben az évben betiltják az egyszer használatos műanyag termékeket, az eldobható tányérokat, poharakat és könnyű zacskókat – írja a Portfolio.

Az Európai Unió előzetes megállapodásra jutott a csomagolási hulladék kezelését és az egyszer használatos műanyagok csökkentését célzó új jogszabályról. Ez sok termék betiltását jelenti a következő években. Az új célok csomagolási hulladékok csökkentésére: 2030-ig 5%-kal, 2040-ig pedig 15%-kal.



Szeretnék elérni, hogy 2030-ra minden csomagolás újrahasznosítható legyen, és ebben az évben betiltják az egyszer használatos műanyag termékeket, mint amilyen például az eldobható tányér, pohár vagy éppen a könnyű zacskó.

Elfogadását követően a jogszabály jelentős előrelépést jelent majd az EU azon erőfeszítéseiben, hogy kezelje a csomagolási hulladék növekvő problémáját. Az elmúlt évtizedben több mint 20%-kal nőtt ezek mennyisége, de az uniós szabályozás várhatóan drasztikusan csökkentheti ezt  -írja a lap.

Ez is érdekelhet:

Most érkezett, fontos – 2024 Április 1-től rengeteg pénzt kell majd fizetned ha erre nem figyelsz! >>

error: Content is protected !!