Szülők figyelem! Itt vannak a 2024-es tavaszi és nyári szünet dátumai, minden fontos tudnivaló!

Szülők figyelem! Itt vannak a 2024-es tavaszi és nyári szünet dátumai, minden fontos tudnivaló!

Szülők figyelem! Itt vannak a 2024-es tavaszi és nyári szünet dátumai, minden fontos tudnivaló! Mikor lesz a tavaszi és nyári szünet 2024-ben? Szülők figyelem, ezeket fontos még tudni! Mikor lesz a tavaszi szünet és a nyári szünet 2024-ben? Az óvodák, közoktatási intézmények és szakiskolák által megszabott szünetek időszakai eltérnek egymástól. Szülő legyen a talpán, aki megjegyzi, hogy hol és mikor vannak a szünetek, a tanításmentes napok, a nevelés nélküli munkanapok és a többi. Segítünk tervezni, ez lesz a 2024-es “menetrend”.

( Friss hírek )

Mikor lesz tavaszi szünet 2024-ben?

2024-ben március 27. szerda lesz a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap. Tehát 2024. március 28-án, ami csütörtökre esik, már nem kell iskolába mennie a tanulóknak. A szünet után az első tanítási nap 2024. április 8-án lesz, hétfőn. Azért jön ilyen hamar a tavaszi szünet, mert idén a húsvétvasárnap is viszonylag koránra, egészen pontosan március 31-re esik.





Általános iskolák és középiskolák

A közoktatásban tanuló diákok számára a tavaszi szünet 2024. március 28-tól egészen április 6-ig fog tartani. Március 27-e jelöli a szünet előtti utolsó tanítási napot, és a szünet utáni hétfőn, április 8-tól kell újra bejárni.

A szakiskolák esetében kicsit másképp alakul – Mikor lesz a tavaszi és nyári szünet 2024-ben? Szülők figyelem, ezeket fontos még tudni!

Annyi eltérés van, hogy a szakiskolákban tanuló diákoknak 2024. március 27-től, azaz szerdától, április 3-ig fog tartani a tavaszi pihenő.

Fontos: a szünet alatt is jár meleg étel a hátrányos helyzetű gyermekeknek

Szünetek alatt is jár a gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek a szünidei étkeztetés. A gyermekétkeztetés biztosításának időtartama az iskolai tavaszi szünet 7 munkanapja, vagyis 2024. március 28-29. és április 1-5.

Nyári szünet 2024

2024. június 21-én, pénteken ér véget a 2023/2024-es tanév. Mivel 2024-ben szeptember 1-je vasárnapra fog esni, a nyári szünet után szeptember 2-án kezdődik majd az iskola.

  • A középiskolásoknak ez alapján a nyári szünet kezdete 2024. június 22-e, szombat, a vége pedig 2024. szeptember 1., vasárnap lesz.
  • A szakiskoláknál a mostani rendelet szerint a tanítási év 2023 szeptember 1-től 2024. június 14-ig tart. Egy héttel rövidebb a köznevelési intézmények tanévénél, viszont aki szakképzésben vesz részt, nyári gyakorlatra is kell mennie.




Az óvodai szünetek

Itt intézményenként változhat a szünetek megtartása. Általában az iskolai szünetekhez igazítva történnek a csoport-összevonások, érdemes az adott intézmény honlapján tájékozódni. A nyári időszakra is érvényes, hogy az ügyeleteket és a szünnapokat saját hatáskörben szervezik.

Tavaszi szünet 2024 és óraátállítás – fontos tudnivalók!

Tavaszi szünet 2024 és óraátállítás – fontos tudnivalók! Hatalmas változás jön az óraátállítás miatt, most jelentették be! Idén egyszerre lesz az óraátállítás és az iskolai tavaszi szünet, fontos bejelentés érkezett mert a gyerekeket is megviseli az órák átállítása!

Az Európai Parlament keddi plenáris ülésén megszavazta az óraátállítás eltörlését, a tagállamok nemzeti kormányainak pedig legkésőbb 2025-ig el kell döntenie, hogy a jövőben a nyári, avagy téli időszámítást használja-e.

2024-es óraátállítás dátumai:

  • Nyári időszámítás kezdete: 2024. március 31.
  • Téli időszámításra visszaállítás: 2024. október 27.

Ezzel kapcsolatban kérdezte meg az Euronews a magyar kormány álláspontját. Ezt a választ kapták: „a kormány egyelőre nem foglalkozott a kérdéssel. A magyar emberek véleményét figyelembe véve, a későbbiekben kíván dönteni az ügyben.”

Mikor lesz a tavaszi szünet az általános és középiskolákban 2024-ben? Mutatjuk! Jön a jó idő, és hiányzik egy kis pihenés, tavaszi kikapcsolódás az egész családdal? Mutatjuk, mikor jön a 2024-es tavaszi szünet, és hány napos lesz az idei pihenő.

error: Content is protected !!