Családi ház tulajdonosok figyelem – Ezt mostantól kötelező mindenkinek elvégeznie, sokba kerülhet!

Családi ház tulajdonosok figyelem – Ezt mostantól kötelező mindenkinek elvégeznie, sokba kerülhet!

Családi ház tulajdonosok figyelem – Ezt mostantól kötelező mindenkinek elvégeznie, sokba kerülhet!A Magyar Víziközmű Szövetség, mint a hazai ivóvíz- és csatornaszolgáltatók szakmai képviselője, felhívja a lakosság figyelmét a tél közeledtével elengedhetetlen vízközmű-karbantartási teendőkre.

Friss hírek minden nap

Az elővigyázatosság és az időben elvégzett munkák hozzájárulnak a vízvezetékek és vízmérők megbízható működéséhez, valamint segítenek elkerülni a téli időszakra jellemző problémákat.



A lakott ingatlanoknál is fontos a vízmérőakna megfelelő szigetelése. Azokra a vezetékszakaszokra, amelyek kevésbé védett helyeken találhatók (pincében, falon kívül), érdemes szigetelőanyaggal védeni. Különös figyelmet kell fordítani a kerti csapok víztelenítésére, valamint az öntözőberendezések gondozására, hogy azok hosszú élettartamúak maradjanak.

Amikor a hideg időjárás enyhül, érdemes ellenőrizni a vízmérőt. Ha a vízmérő kereke forog, miközben a csap zárva van, vagy ha a vízmérő üvege megsérült, akkor valószínűleg csőtörés történt. Ilyen esetekben azonnal értesíteni kell a víziközmű szolgáltatót a hibabejelentő számon.

Fontos megjegyezni, hogy minden olyan vízelfolyás, ami a szolgáltatási pont utáni hálózaton keletkezik, a felhasználót terheli. Az érintett felhasználóknak kötelességük értesíteni a víziközmű szolgáltatót a problémáról, és a vízdíjszámlán szereplő hibabejelentő számot kell tárcsázniuk.

A Magyar Víziközmű Szövetség hangsúlyozza, hogy az előzetes karbantartás és az időben elvégzett intézkedések hozzájárulnak a zavartalan vízellátáshoz és a kényelmes téli időszakhoz.

error: Content is protected !!