Hivatalos – Országos boltzár jön Magyarországon, szinte egyetlen bolt sem fog kinyitni!

Hivatalos – Országos boltzár jön Magyarországon, szinte egyetlen bolt sem fog kinyitni!

Hivatalos – Országos boltzár jön Magyarországon, szinte egyetlen bolt sem fog kinyitni! A legtöbben már az ünnep előtti hétvégén elvégezik a húsvéti nagybevásárlást. Ha azonban valami mégis kimaradna, akkor ezen a héten még beszerezhetjük, de érdemes figyelembe venni, hogy március 29. nagypéntek, azaz munkaszüneti nap lesz, így az üzletek többsége zárva tart.

2024-ben korábban köszönt ránk a húsvét, március 29-én, nagypénteken kezdődik az ünnepi hétvége, melyet március 30-án, nagyszombaton, március 31-én, húsvétvasárnap, valamint április 1-jén, húsvéthétfőn ünnepelhetünk. Nagypéntek már 2017 óta munkaszüneti nap, ezért a nagyobb üzletláncok mellett a plázák és bevásárlóközpontok is zárva tartanak ezen a napon. Ugyanez vonatkozik a húsvétvasárnapra és húsvéthétfőre is. Azonban érdemes megjegyezni, hogy szombaton, március 30-án, minden áruház és bolt nyitva lesz, így ezen a napon lehetőség lesz a vásárlásra.

A boltok nyitvatartása: Csütörtökön és szombaton az üzletekben a megszokott nyitvatartás szerint várják a vásárlókat, vasárnap és hétfőn jön a boltzár.




Kivételek:

Egyes CBA, Coop és Reál boltok vagy kisebb üzletek nyitva lehetnek az ünnepnapokon is. Mivel nincs egységes nyitvatartási rend, érdemes megnézni még az hosszú hétvége előtt a boltokban kihelyezett tájékoztatókat, nehogy meglepetés érjen.

Ami még nyitva lesz

  • a benzinkutak
  • az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak
  • az önálló virágboltok
  • az újságosok
  • az édességboltok
  • a vendéglátó- és szórakozóhelyek
  • a kisebb, boltok, trafikok, ahol a tulajdonos vagy a családtagja áll a pult mögé.
  • Húsvétkor nyitva lesznek a benzinkutaknál működő Spar üzletek (OMV és Lukoil kútjáinal), illetve Fresh Cornerek (MOL) és a mini Tescók (Shell). Valószínűleg az éjjel-nappalik sem zárnak be teljesen (Manna, Roni).
error: Content is protected !!