1 milliós jutalmat kapnak a 8 órában dolgozó Magyar munkavállalók!

1 milliós jutalmat kapnak a 8 órában dolgozó Magyar munkavállalók!

1 milliós jutalmat kapnak a 8 órában dolgozó Magyar munkavállalók! 5 perce jelentették be! Bruttó 1,09 millió forintos eredményrészesedést fizet a kecskeméti Mercedes-Benz a márciusi bér fölött minden dolgozójának – közölte a cég. Ez egy egyszeri összeg, amit az alapbér, a teljesítménybér meg az egyéb juttatások fölött fizetnek ki, és minden dolgozónak ugyanúgy jár tavaly is volt ilyen!

Friss hírek >>
A német autógyáraknál hagyomány, hogy a cég eredményeiből valamilyen módon mindenki részesül. Ezt a Mercedes kecskeméti gyárában tavaly vezették be, ez tehát a második alkalom, hogy a munkások kapnak ilyen kifizetést.

A szakszervezetekkel kötött megállapodás értelmében az összeg mértékét a kecskeméti vezetőség által meghatározott helyi mérőszámok is alakítják. A kifizetendő összeg várható mértékét a 2024. február 22-én közölt, 2023-ra vonatkozó csoportszintű pénzügyi eredmény alapján határozták meg. A kecskeméti Mercedes-Benz gyár mintegy 4500 főt foglalkoztat, és tavaly több mint 174 000 járművet gyártott.
A béremelésről viszont nem sikerült megállapodni, legalábbis 26-án még azt posztolta a gyárban is működő Vasas Szakszervezet, hogy sztrájkbizottságot alakítanak a Mercedesnél dolgozó munkások. „A Vasas legfontosabb követelései 14%-os emelés 2024-re, 12% 2025-re, valamint mindkét évben béren kívüli juttatásként 600.000 forint cafetéria, a vakációs juttatás 500.000 forintra emelése, kilométerenként 40 forintos bejárási támogatás és 8 olyan nap szabadság, amivel a munkavállalók rendelkezhetnek. A Vasas ragaszkodik a legfeljebb 1 éves munkaidőkerethez is” – írják.
A Mercedes amúgy bővíti a kecskeméti gyárát, épp most vesznek fel 3000 új embert. A Mercedes-Benz bővítési terveiről és kecskeméti jövőjéről Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. gyárigazgatója a Portfoliónak adott interjút. Mint ismert, a Mercedes a jelenlegi tervei szerint eurómilliárdokat fordít a kecskeméti üzem fejlesztésére, ami a gyártó távlati, elektromos terveiben is fontos szerepet játszik.

error: Content is protected !!