Hivatalos, bejelentették – Hétfőtől, Április 1-től ennyiért kapható az egynapos autópálya-matrica!

Hivatalos, bejelentették – Hétfőtől, Április 1-től ennyiért kapható az egynapos autópálya-matrica!

Hivatalos, bejelentették – Hétfőtől, Április 1-től ennyiért kapható az egynapos autópálya-matrica! Április elsejétől, hétfőtől lehet egynapos autópálya-matricát vásárolni Magyarországon. Az autósok örülnek ennek, még azzal együtt is, hogy a matrica nem olcsó.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) közölte, április 1-től lehet napi e-matricát vásárolni. A matrica 5150 forintba kerül, vagyis nem sokkal olcsóbb a tíznaposnál.

Az RTL Híradó megkérdezte az autósokat, hogy mit gondolnak az új matricáról. A csatornának nyilatkozó sofőrök azt mondták, hogy örülnek neki. Mert az egy napon belül megjárható vidéki utakra ez is elegendő lesz.
Urbán Tamás, az autopalyamatrica.hu ügyvezetője ugyanezzel kapcsolatban azt mondta a csatornának: érdemes lesz megfontolni az egynapos matrica használatát, mert lehet, hogy más megoldással jobban járnak az autósok.

Két egynapos matricának az ára az már gyakorlatilag egy havi autópálya-matrica árának felel meg

– fogalmazott, majd hozzátette, a környező országokhoz képest jóval drágább a magyar egynapos matrica, viszont Magyarországon elérhető megyei autópálya-matrica is, így vannak kedvezőbb megoldások a külföldhöz képest.

Felidézték azt is, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban azt mondta, szerinte elsősorban a külföldiek használják ezt a matricát, és ezért sem érdeke a magyar államnak, hogy olcsóbban adják.

error: Content is protected !!