Rengeteg magyar kerülhet bajba, egyre közelebb a határidő – eddig kell fizetni!

Rengeteg magyar kerülhet bajba, egyre közelebb a határidő – eddig kell fizetni!

Rengeteg magyar kerülhet bajba, egyre közelebb a határidő – eddig kell fizetni! Április 15-én éjfélig van lehetőség a gépjárműadó befizetésére – figyelmeztetett a Nemzeti Adó– és Vámhivatal (NAV) pénteki közleményében.

Az adó kiegyenlítése az elektronikus felületeken, valamint átutalással történhet, és fontos, hogy az ügyfelek számára egyszerűsödött a fizetési folyamat.

Legfrissebb híreink >>

Az elektronikus felületeken – elektronikus tárhelyre kapott értesítésekben, határozatokban szereplő linken vagy a NAV applikációjában, a NAV-Mobilban – könnyen és gyorsan rendezhető az adó. A pénzforgalmi számla nyitására kötelezettek az átutalást választhatják fizetési módként – tette hozzá a hivatal.




A NAV minden érintettnek elküldte elektronikusan a határozatokat (cégkapura, hivatali tárhelyre, KÜNY-tárhelyre), akiknek nincs elektronikus elérhetőségük, azok postán kapják meg a szükséges dokumentumokat.

Az adót április 15-ig, egy összegben kell befizetni a 10032000-01079160 számú NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számlára.

Átutaláskor az adószámot írjuk be

A NAV hangsúlyozta, hogy az egyszerűsített szabályok bevezetésére azért volt szükség, mert sok ügyfél számára a kétszeri fizetés problémákat okozott, vagy egyszerűen elfeledkeztek a második részletről, esetleg duplán fizettek.

Fontos, hogy az átutaláskor az adószámot vagy az adóazonosító jelet fel kell tüntetni a közlemény rovatban, mert ha ez elmarad, a NAV nem, vagy csak késedelmesen tudja a befizetett összeget a befizetőhöz kapcsolni.




A gépjárműadó befizetése a NAV-Mobil Gépjárműadó-menüpontjában vagy az Ügyfélportálon (ÜPO) is egyszerűen elvégezhető. Az applikáció letölthető a Google Play és az App Store kínálatából is, mindig a legfrissebb verziót kell használni – emelte ki a NAV.

Lehet részletben is

A NAV kiemelte az EU legegyszerűbb részletfizetési kedvezményét, mely a NAV-Mobil alkalmazásban néhány kattintással aktiválható. A magánszemélyek és egyéni vállalkozók automatikusan jogosultak erre az öthavi pótlékmentes részletfizetésre.

A gazdálkodó szervezetek pedig, ha likviditási problémákkal küzdenek, részletfizetést vagy fizetéshalasztást kérhetnek a törvényi feltételek fennállása esetén – tette hozzá a NAV.

Az április 15-i határidő közeledtével a NAV felhívja az érintettek figyelmét, hogy időben gondoskodjanak az adó kiegyenlítéséről, és éljenek a rendelkezésre álló kényelmes fizetési lehetőségekkel. A gépjárműadó fizetése fontos feladat, melynek elmulasztása komoly következményekkel járhat.

error: Content is protected !!