A Magyar Posta közzétett egy listát – mindenkinek tudnia kell aki csomagot akar feladni!

A Magyar Posta közzétett egy listát – mindenkinek tudnia kell aki csomagot akar feladni!

A Magyar Posta közzétett egy listát – mindenkinek tudnia kell aki csomagot akar feladni!  A 2024-es rendelet alapján a magyar kormány úgy döntött, hogy új szabályozást vezet be a webáruházak számára, melyek szerint kötelesek lesznek a Magyar Posta logisztikai szolgáltatásait ajánlani vásárlóiknak.

Bár a részletes szabályozás és az annak megvalósításának módja még nem teljesen tiszta, a Magyar Posta már publikálta díjlistáját honlapján, amit az Infostart fedezett fel.




A “webáruházi regisztráció” című dokumentum szerint a webáruházaknak kötelező módon kell megjeleníteniük az oldalaikon az általános szerződési feltételekben alkalmazott díjakat, ha nem kötnek más megállapodást a Magyar Postával.

A közzétett díjak a következő:

Csomagautomatába, Posta Pontra vagy postára történő kézbesítés: bruttó 990 Ft/db.

A Házhoz történő kézbesítés esetén: 0-10 kg-ig bruttó 1990 Ft/db.

Ha Házhoz történő kézbesítés esetén: 10-20 kg-ig bruttó 2990 Ft/db.

Házhoz történő kézbesítés esetén: 20-40 kg-ig bruttó 5990 Ft/db.




Megjegyzendő, hogy a fenti díjak igénybevételéhez nem szükséges külön szerződést kötni a Magyar Postával, elegendő egy űrlapot kitölteni. Ugyanakkor lényeges megjegyezni, hogy az általános szerződési feltételek szerinti postai szolgáltatást igénybe véve a webáruházaknak nincs módjuk arra, hogy saját telephelyükön vegyék át az általuk értékesített termékeket.

Ez jelentős kihívást fog jelenteni azoknak a webáruháznak, akik eddig saját logisztikai megoldásokat használtak.

Annak ellenére, hogy ezek az új előírások változást jelentenek a webáruházak számára, a Magyar Posta logisztikai szolgáltatásainak széleskörű elérhetősége és a szolgáltatások megbízhatósága továbbra is csábító lehetőség lehet mind az üzletek, mind pedig a vásárlók számára.

Ezt láttad már?

error: Content is protected !!