Nyári szünet 2024, szülők figyelem – fontos bejelentés érkezett az idei vakációról!

Nyári szünet 2024, szülők figyelem – fontos bejelentés érkezett az idei vakációról!

Nyári szünet 2024, szülők figyelem – fontos bejelentés érkezett az idei vakációról! Vészesen közeledik a nyár, ami a családok életében plusz feladattal is jár.

Nyári szünet 2024

2024. június 21-én, pénteken ér véget a 2023/2024-es tanév. Mivel 2024-ben szeptember 1-je vasárnapra fog esni, a nyári szünet után szeptember 2-án kezdődik majd az iskola.    • A középiskolásoknak ez alapján a nyári szünet kezdete 2024. június 22-e, szombat, a vége pedig 2024. szeptember 1., vasárnap lesz.
    • A szakiskoláknál a mostani rendelet szerint a tanítási év 2023 szeptember 1-től 2024. június 14-ig tart. Egy héttel rövidebb a köznevelési intézmények tanévénél, viszont aki szakképzésben vesz részt, nyári gyakorlatra is kell mennie.

Az óvodai szünetek

Itt intézményenként változhat a szünetek megtartása. Általában az iskolai szünetekhez igazítva történnek a csoport-összevonások, érdemes az adott intézmény honlapján tájékozódni. A nyári időszakra is érvényes, hogy az ügyeleteket és a szünnapokat saját hatáskörben szervezik.

Vészesen közeledik a nyár, ami a családok életében plusz feladattal is jár. Az óvodák és az iskolák is nyári szünetet tartanak, így a gyerekek szűk három hónapra a családi otthonba „kényszerülnek”, ami komoly logisztikai feladat elé állítja a szülőket, hiszen a munkahelyeken nincsen leállás. A legtöbben nagyszülőknél, közeli hozzátartozóknál helyezik el csemetéiket, de a szünet hosszúsága miatt sokszor ez sem megvalósítható a teljes időintervallumában.Jó megoldás a TÁBOR:

A jövőben csak erkölcsi bizonyítvánnyal dolgozhatnának felügyelők nyári táborokban!

A gyermektáborok világa mindig is színes és változatos volt, de most új kihívások elé néznek a szervezők és résztvevők. Az erkölcsi bizonyítvány kötelezővé válása új megközelítést igényel a táboroztatás terén. Beszélgettünk Tóth Bélával, a taborfigyelo.hu ügyvezetőjével, aki részletezte, hogy hogyan hatnak ezek a változások a gyermektáboroztatásra, milyen lehetőségek és korlátok jelentkeznek, valamint hogyan segíthetik a szülők biztonságos táborválasztásukat. A táborok biztonságosak és a szülőknek nagy segítség is egyben

error: Content is protected !!