Mentse el ezt a közleményt, ez a jogszabály most Júniustól akár 100 ezer forintot jelent Önnek!

Mentse el ezt a közleményt, ez a jogszabály most Júniustól akár 100 ezer forintot jelent Önnek!

Mentse el ezt a közleményt, ez a jogszabály most Júniustól akár 100 ezer forintot jelent Önnek!Sokan nem tudják, hogy jogosultak adókedvezményre: mutatjuk, milyen betegségek esetén lehet pénz visszaigényelni az államtól!

( Friss híreink )

2024-től tovább emelkedik ez is és a minimálbér is.

A szóban forgó visszatérítések mértékét a mindenkori minimálbér alapján számolják ki, ami 2022-ben jelentősen emelkedik. A jövő évi bérmegállapodás részleteiben jelentős előrehaladást ért el a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma, 2023. november 3-án.

Allergiával adókedvezmény?Kevesen hallottak róla, azonban a 335/2009-es kormányrendelet alapján, többen jogosultak a személyi jövedelemadó csökkentésére, amennyiben a listán szereplő súlyos, fogyatékosságnak minősülő betegségben szenvednek. Ha a listán szereplő betegségekkel valaki együtt él, akkor a személyi jövedelemadóról szóló 1995-ös törvény alapján jogosult a személyi jövedelemadója csökkentésére. Nem kell azonban feltétlenül csak a legsúlyosabb problémákra gondolni: a kedvezmény például a laktózintolerancia, a cukorbetegség egyes esetei, vagy a cöliákia esetén is jár,

Így mindent egybevetve akár az ország lakosságának 35 százaléka is érintett lehet. Ám a kedvezményt sokan nem használják ki, hiszen nem tudják, hogy jár nekik. 

Az adókedvezmény összege havonta a törvény szerint (29/E. §) a minimálbér 5 százaléka. Az új minimálbér-megállapodás szerint a számítás alapja 232 000 forint lesz. Így a havi szinten járó adókedvezmény 2023-tól 10 000 forint. Vagyis  akár 120 ezer forint is megspórolható lesz.

error: Content is protected !!