Tűzgyújtási tilalom 2024 – Június 20-tól rendkívüli változás lép életbe Magyarországon, itt a bejelentés!

Tűzgyújtási tilalom 2024 – Június 20-tól rendkívüli változás lép életbe Magyarországon, itt a bejelentés!

Tűzgyújtási tilalom 2024 – Június 20-tól rendkívüli változás lép életbe Magyarországon, itt a bejelentés! Az elmúlt napok kánikulája jelentősen növelte az erdőtüzek kockázatát, ezért csütörtöktől tűzgyújtási tilalmat vezetnek be két vármegyében is – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Az elmúlt időszak magas átlaghőmérséklete és az alacsony relatív nedvesség miatt kiszáradt az aljnövényzet. A következő időszakban sem várható az átlaghőmérséklet csökkenése, ezzel jelentősen megnőtt a tűz kockázata.

Ezt mérlegelve a Nébih és a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága

június 20-tól tűzgyújtási tilalmat rendel el Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyékben.

A Nébih fokozott elővigyázatosságot javasol a lakosságnak: a cigarettacsikkeket ne dobják ki az autóból, ugyanis azok felgyújthatják az út mentén található növényzetet. Ezenfelül belterületen is tartózkodjanak a nagy lángmagasságú tüzek gyújtásától, mert a füsttel felszálló égő parázsdarabok akár több száz méterre is tüzet okozhatnak.
A tűzgyújtási tilalom idején a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében egyaránt tilos tüzet gyújtani.

A korlátozás ideje alatt a tűzgyújtás szintén nem engedélyezett a kijelölt, kiépített erdei tűzrakó helyeken sem.

error: Content is protected !!