FÁJDALMAS BEJELENTÉS : ITT a nagy ÖSSZEGZŐ NYUGDÍJKORHATÁR TÁBLÁZAT 2025-től

FÁJDALMAS BEJELENTÉS : ITT a nagy ÖSSZEGZŐ NYUGDÍJKORHATÁR TÁBLÁZAT 2025-től

FÁJDALMAS BEJELENTÉS : ITT a nagy ÖSSZEGZŐ NYUGDÍJKORHATÁR TÁBLÁZAT 2025-től AZ ÚJ ÖSSZEGZŐ NYUGDÍJKORHATÁR TÁBLÁZAT : Pontosan mutatjuk ki mehet nyugdíjba 2025-ben!!

( Friss hírek )

Így emelik a törvény szerint a nyugdíj korhatárt:

ITT AZ ÚJ ÖSSZEGZŐ NYUGDÍJKORHATÁR TÁBLÁZAT : Pontosan mutatjuk ki mehet nyugdíjba 2025-ben!! Hány éves korban mehet ma nyugdíjba valaki Magyarországon? Mennyi az öregségi nyugdíj korhatár és hogyan számítják ki azt? Az öregségi nyugdíjbavonulás korhatára a hatályos törvények szerint jelenleg is évről-évre sávosan emelkedik, így 2023-ban 65 évre növekedett a nyugdíjkorhatár. És mennyi lesz a következő években?
Mutatjuk a részleteket:

A társadalombiztosítási öregségi nyugdíjra jogosító öregségi nyugdíjkorhatára annak, aki

– 1952. január 1-je előtt született, a betöltött 62. életév,

– 1952-ben született, a 62. életév betöltését követő 183. nap,

– 1953-ban született, a betöltött 63. életév,

– 1954-ben született, a 63. életév betöltését követő 183. nap,

– 1955-ben született, a betöltött 64. életév,

– 1956-ban született, a 64. életév betöltését követő 183. nap,

– 1957-ben vagy azt követően született, a betöltött 65. életév

Ki jogosult öregségi résznyugdíjra 2023-ban?
Öregségi résznyugdíjra az jogosult, aki:

– az öregségi nyugdíjkorhatárt betöltötte, és

– legalább tizenöt év szolgálati idővel rendelkezik. – írja a Nyugdíj portál.

Ha Ön élete folyamán több uniós országban is dolgozott, elképzelhető, hogy az érintett országok mindegyikében nyugdíjjogosultságot szerzett.

Nyugdíjigényléskor Önnek abban az országban kell kérelmével a nyugdíjhatósághoz fordulnia, ahol él , vagy ahol utoljára dolgozott. Ha Ön soha nem dolgozott abban az országban, ahol jelenleg él, akkor a lakhelye szerinti ország továbbítani fogja kérelmét annak az országnak, ahol Ön legutoljára dolgozott.

Ez az ország lesz felelős azért, hogy feldolgozza az Ön kérelmét, és összegyűjtse a befizetett nyugdíjjárulékokról szóló adatokat az összes olyan országból, ahol Ön élete folyamán dolgozott.

Egyes országokban a nyugdíjhatóságnak kell megküldenie Önnek az igénybejelentő lapot, mielőtt Ön eléri az adott országban érvényes nyugdíjkorhatárt. Ha Ön nem kapja meg az igénybejelentő lapot, érdeklődje meg az illetékes nyugdíjhatóságtól, hogy automatikusan megküldik-e majd Önnek a nyomtatványt.

Önnek a nyugdíjba vonulás előtt legalább 6 hónappal érdemes tájékozódnia a nyugdíjigénylésről, mert a folyamat több ország érintettsége esetén hosszúra nyúlhat.

error: Content is protected !!