5 perce érkezett, hivatalos – Plusz támogatást kapnak a 30 év felettiek!

5 perce érkezett, hivatalos – Plusz támogatást kapnak a 30 év felettiek!

5 perce érkezett, hivatalos – Plusz támogatást kapnak a 30 év felettiek! Támogatást kapnak a 30 év feletti álláskeresők május 16-tól. A kifejezetten a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások kerete több, mint 150 milliárd forint – jelentette be Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter. Álláskeresők támogatása 2024: eddig ezt lehet tudni a támogatásokról.

A projekt célja, hogy segítse a 30-64 év közötti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését – foglalta össze Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kitért arra, hogy közel teljes a foglalkoztatottság Magyarországon, a munkaerőpiaci tartalékot az inaktívak jelentik, akiket aktivitásra kell ösztönözni. A hazai munkaerő-tartalék – vagyis az inaktívak – 300 ezer embert jelentenek jelenleg, és őket kívánják megmozgatni az új álláskeresők támogatásával.




A Nemzetgazdasági Minisztérium azokat az állástalanokat szeretné kiemelten támogatni, akik hátrányos helyzetűek. Ezt többek között bértámogatással, illetve lakhatási, utazási és képzési támogatással tervezik megvalósítani – foglalta össze a sajtótájékoztatón elhangzottakat az economx.hu.

Álláskeresők támogatása 2024: milyen támogatás érhető el jelenleg és hogyan kell igényelni?

Az álláskeresési járadék minden magyarországi állampolgárnak jár abban az esetben, ha:

  • álláskereső,
  • az álláskeresővé válását megelőző három éven belül legalább 360 nap jogszerző idővel rendelkezik,
  • munkát akar vállalni, de önálló álláskeresése nem vezetett eredményre, és számára az állami foglalkoztatási szerv sem tud megfelelő munkahelyet felajánlani.

Az álláskeresési járadékot úgy lehet igényelni, ha álláskeresőként bejelentkezünk a lakóhelyünk szerint illetékes foglalkoztatási osztályhoz. Ezt megtehetjük személyesen vagy elektronikus úton is az alábbi elérhetőségeken:




  • az ügyfélkapun keresztül az e-papír szolgáltatással (a dokumentumokat egyszerűen csatoljuk hozzá)
  • a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat honlapján, tehát ügyfélkapu nélkül, TAJ szám és születési dátum megadásával
  • 2024-től már e-mailben is lehetséges kérelmezni az álláskeresési járadékot az nfsz.munka.hu oldalon

Az álláskeresési járadékra való igényünk benyújtásához a személyes okmányainkon túl ezeket az iratokat is csatoljuk. Ha nem tudjuk, hogy a lakóhelyünk szerint melyik Foglalkoztatási Osztály az illetékes, akkor itt tudjuk kikeresni. Arra is van lehetőség, hogy az álláskeresési járadék 3 havi összegét egyben kérjük. Itt írtunk arról, hogyan intézhetjük el.