VADONATÚJ 120 EZER FORINTOS EGYÖSSZEGŰ TÁMOGATÁS JÖN! – TÁMOGATÁSI KÉRELMET KELL BENYÚJTANI HOZZÁ!

VADONATÚJ 120 EZER FORINTOS EGYÖSSZEGŰ TÁMOGATÁS JÖN!

Újabb támogatásnak örülhetnek az állattenyésztők, azon belül pedig a juh- és kecskeágazat. Csekély összegű támogatást lehet ugyanis kapni most tenyészkos és tenyészbak tenyésztésbe állításához. A támogatás összege elérheti akár a 120.000 Ft-ot is jószágonként.

A csekély összegű támogatásra az a gazdálkodó jogosult, aki az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszerbe történő nyilvántartási kötelezettségének eleget tett, vagy a támogatási kérelem benyújtásával egyidejűleg elvégzi azt. További fontos követelmény, hogy a kérelmezőnek a támogatási kérelem benyújtásának időpontjában ne legyen köztartozása, vagy adótartozása, valamint ne álljon felszámolási, végelszámolási, vagy csődeljárás alatt sem a gazdálkodó.

nem is olyan csekély összegű támogatáshoz juthatnak most az állattenyésztők.

A támogatási kérelmet benyújtó a kérelemmel érintett támogatási időszakban fontos, hogy legalább egy tenyészkost, vagy tenyészbakot tenyésztésbe állítson, valamint rendelkezzen:

az apaállat megvásárlását, tenyésztésbe állítását igazoló dokumentumokkal,
valamint bejelentett tenyészettel.
Nem lehet azonban korlátlan számú tenyészbak után igényelni a támogatást. Egy állattartó ugyanis a tenyészetében lévő 50 anyajuhonként egy tenyészkos, 50 anyakecskénként pedig egy tenyészbak tenyésztésbe állítása után veheti igénybe a támogatást. Amennyiben a tenyészetben lévő anyajuhok vagy anyakecskék száma nem éri el az ötvenet, akkor egy tenyészkos, illetve egy tenyészbak után igényelhető támogatás.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke:

apaállattá minősített növendék kosonként, illetve növendék bakonként 45 000 forint,
az “A” törzskönyvben nyilvántartott tenyészkosonként, illetve tenyészbakonként 120 000 forint,
a “K” köztenyésztésre használható besorolást kapott tenyészkosonként, illetve tenyészbakonként 90 000 forint.

Forrás : http://www.magro.hu

error: Content is protected !!