Hatalmas béremelést kap sok magyar dolgozó – Tudd meg köztük vagy e!

Hatalmas béremelést kap sok magyar dolgozó – Tudd meg köztük vagy e!

Hatalmas béremelést kap sok magyar dolgozó – Tudd meg köztük vagy e! A kihívásokkal teli munkaerőpiaci helyzet és a tartósan magas infláció miatt kiemelten kezeli a Progress Étteremhálózat Kft. a saját üzemeltetésében lévő McDonald’s éttermekben a bérek és ösztönzők rendszerét. Az étteremhálózatban az idén már kétszer történt béremelés, többsíkú bónuszrendszereket vezettek be, sőt, decembertől egy új ösztönzőrendszert indítanak el és karácsonyi prémiumot is kapnak a munkatársak, beleértve a közreműködő diákokat is. Mindezt több mint másfél milliárd forint ráfordítással valósítja meg a vállalat az idén.

A december 1-től elinduló új ösztönző, az ún. megjelenési bónusz, amivel azokat az éttermi kollégákat ismerik el, akikre megbízhatóan, stabilan lehet számítani, azaz például pontosan kezdik a munkát, illetve minden elvállalt műszakot teljesítenek. Ez az ösztönző a vállalat által üzemeltetett hálózat teljes bértömegét tekintve közel 10 %-os növekedést jelent, a munkavállalók számára pedig – pozíciótól és étteremtől függően – akár 11 %-os béremelésnek is megfelelhet.

Változást jelentett be a MÁV! >>

Felelős munkáltatóként fontosnak tartják továbbá, hogy az ünnepi időszak előtt egyszeri támogatást nyújtsanak a munkavállalóiknak. Ezért még december elején extra juttatást fizetnek mindenkinek. Ez a prémium minden, október 26-án már az étteremláncnál dolgozó kollégának jár, függetlenül attól, hogy mikor lépett be, rész- vagy teljes munkaidőben dolgozik-e, illetve ugyanúgy megkapják a közreműködő diákok, mint az állandó munkatársak.





Az éttermekben dolgozó vezetők számára az év elején külön ösztönzőprogramot dolgoztak ki. Amely az adott étteremre vonatkozó pénzügyi célok túlteljesítését jutalmazza. E program keretében átlagosan havonta fejenként több mint 100 ezer forintot osztottak ki a célokat elérő vezetőknek. Február és augusztus között pedig az összes, erre fordított kiadás – járulékokkal együtt – megközelítette a 130 millió forintot. A vezetői csapat tagjainak mindezek mellett cafeteriát is biztosít a vállalat. Amelyet minden juttatásra jogosult saját maga állíthat össze előre meghatározott elemekből.

Ezt megelőzően az év folyamán a McDonald’s kétszer is végrehajtott általános béremelést. Az év elején, és tavasszal is átlagosan 5-5 %-kal emelték meg az alapbéreket. Az összes Progress Étteremhálózat Kft. által üzemeltetett étteremben dolgozó valamennyi munkatársnak. Emellett az éttermi munkatársak számára térítésmentes személyzeti étkezést is biztosítanak munkaidejük alatt.

error: Content is protected !!